Van fusilli tot penne, tagliatelle en spaghetti: we zijn gek op pasta’s! Op zoek naar een nieuwe recepten om op tafel te zetten? Wij hebben precies wat je zoekt. Hieronder vind je namelijk het recept voor een heerlijke fusilli pasta met parmezaanse kaas, erwten en olijfolie.
Aan de slag met dit pasta gerecht? Vind hier een het recept voor de fusilli pasta met parmezaanse kaas, erwten en olijfolie >
Bereiding
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 15 minuten
4 personen
Ingrediënten
400 gr bruine rijst fusilli
1 kg verse erwten in hun peulen
Verse muntblaadjes
20 cl groentecrème naar keuze
50 gr verse parmezaanse kaas
2 bosuien
1 portie geplette ongezouten pistachenoten
3 el olijfolie
Zoutbloem, gemalen zwarte peper
Op zoek naar meer lekkere pasta gerechten? Hier vind je ze >
Bereidingswijze voor de Fusilli met Parmezaanse Kaas, Erwten en Olijfolie
- Schil de verse erwten. Spoel ze af in koud water en droog ze voorzichtig af. Stoom ze 13 tot maximaal 15 minuten.
- Laat een grote pot water opkoken. Voeg na het koken een eetlepel olijfolie toe en kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een kopje kookwater opzij.
- Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en stoof de 2 gepelde en gesneden uien op matig vuur gedurende 2 tot 3 minuten.
- Voeg vervolgens de erwten toe en kook ze een paar minuten.
- Giet er de room bij en voeg de vers geraspte parmezaan toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de fijngehakte muntblaadjes toe en meng.
- Meng de erwtenfusilli met een deel van het kookwater van de pasta dat je aan het begin van het recept opzij hebt gezet.
- Serveer de pasta met de met geraspte Parmezaanse kaas en muntblaadjes. Bestrooi het bord als laatste met een paar geplette pistachenoten.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor fusilli met parmezaanse kaas, erwten en olijfolie?
CategoriesRecepten & Trends