Ben jij een grote donut fan en drink jij deze ook graag naast een lekkere koffietje? Dan hebben we een recept wat je zeker moet proberen! Namelijk de ‘donut latte’. Ja, je leest het goed. Er bestaat een koffie die echt naar donuts smaakt en hieronder vind je hoe je hem maakt.
Vind hier het recept voor de donut latte >
Ingrediënten
2 donuts
200 ml melk naar keuze
40 of 80 ml espresso
Melk naar keuze
Klein schepje suiker
Bereidingswijze
- Begin de dag of avond van tevoren.
2. Snijd de donuts in stukjes en duw ze een beetje plat. Doe ze in een steelpannetje met de 200 ml melk en verwarm op laag vuur, tot de melk ongeveer 40 tot 50 graden aantikt. Zet het vuur uit, haal de pan van het vuur en laat 20 tot 30 minuten trekken.
3. Giet de melk door een zeef en duw goed op de stukjes donut om er zoveel mogelijk melk uit te persen. Laat een nachtje in de koelkast staan.
4. Zeef de donut-melk de volgende dag opnieuw, bij voorkeur door een stuk kaasdoek of een schone theedoek.
5. Gebruik voor 1 kopje donut koffie (40 ml espresso), 20 ml gewone melk en 20 ml van de donut-melk. Meng de twee soorten melk en klop ze dan op zoals je dat altijd doet voor je kopje koffie. Voeg een mespuntje suiker toe naar smaak.
6. Je kunt de donut latte gelijk opdrinken!
(7. Bewaar de donut-melk die je over hebt in de koelkast. Tip: ook lekker om een ijskoffie mee te maken!)