R

RECEPT CHIAPUDDING MET MANGO & PASSIEVRUCHT

Chiapudding recept

Zin in een fris, zomers en bovenal makkelijk ontbijtje? Met een chiapudding ontbijt zit je altijd goed! En, het allerbeste is dat je dit eenvoudig een dag van te voren klaarmaakt. Dat scheelt tijd! GIRLS WHO legt stap voor stap uit hoe je dit easy maakt.

Chiapudding met mango en passievrucht

Dit makkelijke en gezonde ontbijtje maak je door de chiazaadjes te mengen met amandelmelk en mayple syrup. Door het een tijdje weg te zetten in de koelkast ontstaat er een soort pudding. Helemaal lekker met dus een beetje mango en passievrucht.

Ingrediënten

1 rijpe mango

3 el chiazaad

1 tl mayple syrup

200 ml amandelmelk ongezoet

3/4 passievruchten

takje munt

Koffietje erbij? Lees hier meer over hoe je een lekkere havermout cappuccino maakt >

Bereidingswijze Chiapudding

1) Schil de mango, haal de pit eruit en snij in kleine stukjes. Zet een pannetje water op het vuur, doe de mango stukjes erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Pureer de mango daarna tot een mangopuree.

2) Mang de chiazaadjes samen met de myple syrup en amandelmelk in een schaaltje. Laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur. Roer tussendoor een keer goed met de garde.

3) Haal het vruchtvlees uit de passievruchten. Pak twee glaasjes en verdeel alles. Begin met een laagje chiapudding, laagje mangopuree, laagje passievrucht. Herhaal dit nog een keer. Maak af met wat blauwe bessen (mocht je dit in huis hebben) en een takje munt. Enjoy!

Chiapudding met mango en passievrucht >

En? Ga jij dit makkelijke en lekkere ontbijt recept een keer uitproberen?

Bron recept: Maddie’s Foodlife, een online foodblog met heel veel lekkere, alledaagse én culinaire (wereld) recepten. Je vindt er ook kooktips, DIY and andere culinaire onderwerpen terug.