Op zoek naar inspiratie voor een heerlijke dip voor bij de borrel? Deze dip van burrata is lekker smeuïg en super makkelijk te maken! Een zonnetje erbij en je waant je meteen in la bella Italia! Hieronder vind je het recept voor deze burratadip met muntolie.
Vind hier het recept voor de burratadip met muntolie >
Ingrediënten
250 gram burrata
50 ml olie
6 takjes munt
1 limoen
Een half teentje knoflook
Korianderzaad
Zoutvlokken
Chilivlokken
Zout
Brood
Bereidingswijze
- Stop de burrata in een keukenmixer en laat 5 seconden malen. Leg de zachte burrata op een bord.
- Voor de muntolie doe je de olijfolie met een half teentje knoflook, een snuf zout en de blaadjes van 5 takjes munt in de keukenmixer. Laat dit ongeveer 2 minuten draaien. Zeef de olie. Schenk de olie over de burrata.
- Strooi wat zeezoutvlokken en chilivlokken over de burrata. Rasp er wat limoenzest overheen. Knip de rest van de blaadjes munt fijn en verdeel over de burrata.
- Rooster een handje korianderzaden in een droge pan. Besprenkel de burrata met de korianderzaden. Serveer met jouw favoriete brood.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor burratadip met muntolie?
Bron: Homechef Huiberts
CategoriesRecepten & Trends