R

RECEPT BAGEL MET ZALM, DILLE & CREAM CHEESE

bagel recept - bagel zalm - bagel cream cheese - lekkere bagel toppings - bagel recepten - bagel met zalm - bagel met avocado - bagel met cream cheese - gat in bagel - gezonde bagels

Dol op bagels, maar geen idee hoe je ze lekker kunt beleggen? Ga niet voor een simpele plak kaas maar originele, zoete én hartige toppings! Hieronder vind je het heerlijke recept voor een bagel met zalm, dille en cream cheese.

Vind hier het bagel recept met zalm. Perfect voor een makkelijke en gezonde maaltijd > 

Waarschijnlijk weet je het al maar een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut en wordt hier vaak mee verward. Bagels hebben (terecht) een gezond imago omdat ze zonder boter of margarine worden gebakken. Who is ready for some bagels?

Ingrediënten 

1 bagel naar keuze, geroosterd
1 el cream cheese
1 plak zalm
1/2 kleine komkommer, in dunne plakjes gesneden
1 tl kappertjes
Een paar takjes verse dille
Een paar dunne plakjes rode ui

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 8 heerlijke toppings voor een gezonde en lekkere bagel >

Bereidingswijze 

1. Smeer beide kanten van bagel in met de cream cheese en bedek ze daarna met de komkommer, zalm, kappertjes, rode ui en dille.

2. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke ontbijt of lunchgerecht!
Maar waarom dan eigenlijk dat gat? Nou, dat heeft eigenlijk best een logische verklaring. Marktkoopmannen boorden vroeger een gat in de broodjes, om ze makkelijker te kunnen presenteren. Ze regen de bagels vervolgens aan touwen of aan stokken. Zo konden ze de bagels ook aan de gevels van hun winkels hangen.

Tegenwoordig zie je dat natuurlijk nergens meer, dus we kunnen wel stellen dat het gat van de bagel nu vrij nutteloos is. Maar het ziet er natuurlijk wel leuk uit!

En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde bagel recept maken?

Bron: feed feed