D

DIGITAAL DRANKJE MET PUCK GARLAND, GENERAL MANAGER VAN HOTEL THE CRAFTSMEN

digitaal drankje met = puck garland - the craftsman hotel - the student hotel

Girls Who Support!
Wie? Nou, ondernemers. En hoe dan? Door ff met ze te bellen, en hun verhaal op papier te zetten, for everyone to read.
In dit ‘Digitale Drankje Met’ spreken we met Puck Garland, 26 jaar oud en nu al General Manager van Hotel The Craftsmen in Amsterdam. Hoe reageren zij op de crisis en wat zijn de gevolgen op de hotelindustrie?

Welk effect deze toestand op hun bedrijf heeft, wat ze bedenken om hun business op de been te houden en hoe ze een stukje positiviteit uit de crisis weten te halen – het komt allemaal aan bod in deze eerlijke reeks. Wij houden jou up-to-date van alle creatieve, nieuwe business ideeën die deze crisis met zich meebrengt. Deze week doen we een digitaal drankje met Puck Garland, General Manager van Hotel The Craftsmen.    

Amsterdam stikt van de hotels. Wat maakt Hotel The Craftsmen anders dan alle andere hotels?

”10 maanden geleden is Hotel The Craftsmen open gegaan in een monumentaal pand aan de Singel in Amsterdam. De locatie is dus al uniek! En ondanks dat we natuurlijk hebben gerenoveerd zijn er nog authentieke details te vinden, zoals delfts blauwe tegeltjes uit 1652.

Het interieur maakt het hotel het meest bijzonder. We hebben 14 kamers met ieder een eigen Craft (ambacht) als thema. Het hotel is dus een combinatie van oude Nederlandse ambachten die we willen eren en moderne luxe.”

Ruim een jaar na jouw afstuderen werd jij  General Manager. Nu ben ik wel heel benieuwd hoe je dat voor elkaar hebt gekregen?!

”Samen met Michelle Zandbergen heb ik op de hotelschool gezeten. Zij kreeg dit project op haar pad, maar na een aantal maanden besefte ze dat ze het heel graag samen met iemand wilde doen. Toen vroeg ze mij als General Manager.

We begonnen als een soort projectontwikkelaars waarbij we over het interieur nadachten en de verbouwing regelden. Vervolgens werden we bijna eventplanners want er komt heel wat kijken bij zo’n opening. En nu runnen we het hotel samen. Het is dus een ontzettend gevarieerde baan.”

Lees hier alle interviews met ondernemers en kun oplossingen op deze crisis >

Heb je nu, op 26 jarige leeftijd, je droombaan gevonden?

”Toen ik naar de hotelschool ging was het niet perse mijn doel om in een hotel te gaan werken. Het leek me vooral een goede opleiding. Maar nu ik eenmaal deze baan heb en zie hoe het projectmatige werken goed bij mij past ben ik ontzettend blij met mijn baan. En met mijn team! We hebben een heel jong team dat barst van de energie. Iedereen heeft zo veel goede ideeën en dat pakt tot nu toe heel goed uit. Ondanks dat het hard werken is ben ik 100% gelukkig hier.”

In deze corona tijd zal een hotel runnen niet makkelijk zijn. Hoe waren die afgelopen maanden voor jullie?

”Om ons heen zagen we hotels dicht gaan, maar dat was voor ons geen optie. We zijn pas net open dus de tent sluiten kunnen wij niet doen. We nemen de maatregelen heel serieus maar we houden van aanpakken en positiviteit, dus we wisten dat er andere oplossingen moesten zijn.

Allereerst hebben we toen het hotel open gesteld voor mensen die het land niet konden uitreizen. Momenteel verblijven er twee mensen die al sinds 17 maart in ons hotel zitten. Daarnaast zijn we begonnen met een actie waarbij mensen voor 75 euro een nachtje kunnen komen slapen.”

Tip! Deze hotelkamers kun je huren als flexwerkplek >

Dat is een spotprijsje! Sloeg deze actie een beetje aan?

”Het was vanaf het begin een waanzinnig succes! In de eerste instantie hebben we het alleen met ons eigen netwerk gedeeld en de prijzen op de website normaal gehouden. Vooral via Instagram is het heel snel verspreid.

We hebben al over de 120 kamers mogen verhuren dus dat is onwijs leuk. Daarom hebben we de 75 euro actie nu gesloten, maar tot en met eind mei ontvangen we nog wel mensen die van deze actie gebruik hebben gemaakt. Daarna gaan we wel door maar dan voor 120 euro per nacht, wat het ook helemaal waard is!”

Was er wel een moment dat je met je handen in het haar zat, en niet wist hoe je dit als hotel moest overleven?

”Dat is er zeker geweest. We zijn pas sinds augustus 2019 geopend en hebben een redelijk groot team met onder andere nachtbewakers, housekeepers en stagiaires. Het hele team was ingewerkt en startklaar voor ons eerste hoogseizoen. Helaas hebben wij momenteel niet voor iedereen genoeg werk. Toen hebben we echt wel even gedacht: “shit, en nu?!”. Wel konden we de knop snel omzetten naar actie en hebben we met alle handjes die we hadden het hotel 1,5 meter proof gemaakt.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thanks for your stay Lucy ?

Een bericht gedeeld door Hotel The Craftsmen (@hotelthecraftsmen) op

Hoe zie je de komende tijd voor je voor de hotelbranche?

”Dat vind ik een hele lastige. Wat ik wel merk is dat het toerisme heel langzaam weer op gang komt. We mogen steeds wat meer en de eerste vluchten gaan ook weer. Hoe snel dit gaat en wat het effect is durf ik niet te zeggen. Het enige wat ik hoop is dat het snel genoeg gaat zodat de meeste ondernemers het gaan redden. Want voor veel bedrijven zal dat niet makkelijk zijn.”

Maak jij je zelf zorgen of jullie er over een jaar nog zijn?

”Nee! Ons hotel zit op een top locatie en is een nieuw en uniek hotel. We hebben er zin in, bruisen van de ideeën en verzinnen altijd een oplossing dus ik geloof echt dat we deze crisis gaan overleven. We gaan gewoon door!”

Tot slot: heb je nog tips voor andere ondernemers en managers in de toeristische branche?

”Creativiteit. Ik zie het al heel veel om mij heen en dat is heel leuk. Denk niet te lang na over wat niet kan maar ga vooral nadenken over wat wel kan. Restaurants die gaan bezorgen, cocktailbars die home-kits maken. Dat zijn leuke ideeën en die gaan jou als bedrijf door deze crisis heen helpen. Gelukkig zijn de meeste horeca ondernemers echte aanpakkers en dat zal ze helpen in deze tijd.”

Nieuwsgierig geworden? Volg Hotel The Craftsmen op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste acties!

CategoriesDrankje met