B

BIJ POP-UP RESTAURANT ‘HALF ZEVEN’ KIJK JE UIT OVER HEEL AMSTERDAM

pop-up restaurant houthavens - pop-up restaurant amsterdam - pop-up restaurant half zeven - de kok & de maitre

Pop-up restaurants, of wel bijzondere horeca concepten die tijdelijk open zijn: wij zijn er dol op (Kiki opent er zelf ook een deze zomer). En Amsterdam is deze zomer nóg een toffe pop-up rijker. Met het mooiste uitzicht van de stad. Op de negende verdieping van het Marriott Residence Inn hotel in de Houthavens. Let us tell you more..

Zonovergoten en panoramisch

Het pop-up restaurant was in december al helemaal ready to roll, totdat alles dicht moet. Maar ein-de-lijk mogen ze nu. Wij mochten alvast komen proeven en we kunnen met zekerheid zeggen dat een bezoekje aan dit pop-up restaurant een bijzondere ervaring is. Je kijkt namelijk uit over heel Amsterdam. Ja, echt. Vanaf het zonovergoten terras op de 9e verdieping kun je álles zien. Maar ook als je binnen zit, waar je tegen de gigantische ramen aankijkt, heb je een spectaculair uitzicht.

De Kok & De Maître

Het pop-up restaurant is een initiatief van De Kok & De Maître, ofwel duo Eric & Robbert.
Eric werkt al 40 jaar als kok en heeft zijn strepen verdiend als chef kok in verschillende toonaangevende restaurants, in de party catering en als eigenaar van zijn eigen zaak.

Robbert is al van jongs af aan bezig met eten, drinken en gastronomie. Robbert gelooft dat echte service vraagt om aandacht, persoonlijke interesse en oog voor detail. Dat heeft hij tijdens ons diner op de 9e verdieping goed laten merken. Op het moment volgt hij ook een opleiding tot sommelier en kan hij de kennis direct in de praktijk brengen door wijnen te selecteren naast de gerechten van Eric.

pop-up restaurant houthavens - pop-up restaurant amsterdam - pop-up restaurant half zeven - de kok & de maitre

Half zeven

Hun pop-up restaurant ‘Half zeven’ is van t/m 29 augustus geopend van woensdag t/m zaterdag en serveert vanaf 18:30 ‘s avonds een origineel verrassingsmenu uit de ‘fusion keuken’. Verse, lokale seizoensproducten bereid met een Aziatisch tintje.

Daarbij hanteren ze een 80/20 filosofie, waarbij er een voorname plek voor plantaardig (coquille van meiknool, tartaar van Coeur de boeuf tomaat!), dus veel heerlijke groenten, en hier en daar verantwoorde vis, vlees of zuivel als extra smaakmaker. Ook als volledige vegetariër of veganist wordt je hier op je wenken bediend!

pop-up restaurant houthavens - pop-up restaurant amsterdam - pop-up restaurant half zeven - de kok & de maitre

pop-up restaurant houthavens // coquille van meiknool // half zeven houthavens

Alle gasten zijn vanaf vijf uur welkom voor een aperitief op het terras, om vervolgens om half zeven te starten met het viergangendiner. Op zondag serveren ze hetzelfde menu als lunch, dat begint om half 1. Dineren of lunchen kan zowel binnen als buiten.

Een viergangenmenu kost € 39,50 en een arrangement met bijpassende wijnen € 26,50 euro. Fantastisch en geweldige service van maître Robbert krijg je er gratis bij.

pop-up restaurant houthavens - pop-up restaurant amsterdam - pop-up restaurant half zeven - de kok & de maitre

pop-up restaurant houthavens