E

EEN PLATFORM VOOR DE VROUWELIJKE PROFESSIONAL: CONNECTHER

ConnectHer - platform voor de vrouwelijke professional

Voortaan zijn vrouwelijke professionals heel makkelijk te vinden. Namelijk op een community waarbij vrouwen met elkaar kunnen connecten, inspireren én elkaar kunnen helpen met persoonlijke- en professionele groei. Een platform waarbij de collectieve kracht wordt gebundeld zodat elke vrouw ongeacht achtergrond en ambities een carrière kan opbouwen waar zij van houdt. Dat klinkt heel tof toch? Dit vind je allemaal op het nieuwe platform voor de vrouwelijke professional: ConnectHer!

Hier lees je meer over het nieuwe platform voor de vrouwelijke professional ConnectHer >

Wat is ConnectHer?

Een all-in-platform voor vrouwen door vrouwen. Het is te vergelijken met LinkedIn alleen is dit platform specifiek gericht op ambitieuze vrouwen én heeft het meerdere functies. Zo kun je content delen en content zien van medevrouwen of rolmodellen. Maar er zijn ook verschillende forums waar je advies kan vragen over werk-gerelateerde onderwerpen of juist ervaringen delen. Connect, inspireer en deel!

Ook is dit platform niet openbaar. Hoe je op LinkedIn ook zonder account kan spieken op verschillende profielen, is dit bij ConnectHer niet het geval. Dit is bewust gedaan zodat zo vrouwen sneller om hulp durven te vragen.
Hier vind je de website >

Waarom alleen voor vrouwen?

Als eerste, ConnectHer streeft naar diversiteit en gelijkwaardigheid op de arbeidsmarkt. Jammer genoeg is hier niet altijd sprake van. De oprichter van het platform, Elja Abdullaeva, vindt dat er meer tempo in mag komen om dit te realiseren. Om haar eigen steentje bij te dragen, heeft zij een platform gecreëerd waarbij vrouwen zichtbaar zijn maar ook zodat de arbeidsmarkt aangevuld wordt door powervrouwen!

Hier vind je 10 x inspirerende podcast tips voor en door powervrouwen >

Een ander punt: LinkedIn kan echt een mannenwereld zijn met weinig emotioneel geladen berichtjes. Als tegenreactie: het is natuurlijk geen Facebook én dat is waar. Maar berichten over bijvoorbeeld het combineren van werk én kinderen zijn voor vele vrouwen relevant.

Maar is genderongelijkheid nog een ding dan?

Helaas is het antwoord hierop een volmondige ja. De cijfers liegen er niet om: zo blijkt uit een onderzoek van het CBS dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen, binnen de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar, hoger opgeleid zijn dan de Nederlandse mannen. Toch zie je dit onvoldoende terug in de werkposities die vrouwen bekleden, maar ook op het loonstrookje. Vrouwen verdienen namelijk nog steeds 15% minder. Werk aan de winkel dus!

En, is ConnectHer een powervrouw rijker geworden door jouw aanmelding?

CategoriesWork