3

3 tips om te ontspannen na een lange werkdag

ontspannen na een lange werkdag

Fulltime baan? Dan is het extra belangrijk om af en toe lekker even te ontspannen. Helemaal wanneer je naast je werk ook nog een gezin draaiende te houden hebt. Hoe fijn is het om een speciale hoek in je woonkamer in te richten als plek waar jij of natuurlijk je partner, zich even lekker terugtrekken en waarbij je van niets of niemand last hebt? Daarom hebben wij 3 tips voor je, zodat jij kunt ontspannen na een lange werkdag of natuurlijk een drukke periode in je privéleven.

Ontspannen na een lange werkdag? Zo doe je dat >

Zorg voor een rustige plek

We hebben het natuurlijk al even genoemd, maar om te kunnen ontspannen, is het belangrijk om een rustige plek te zoeken. Dit kan overigens gewoon in huis zijn, zolang je het maar op de juiste manier inricht. Wat wij altijd als advies meegeven, is ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld een goede stoel hebt om op te relaxen. Een relaxfauteuil is dan de perfecte keuze. Zo zijn deze stoelen niet alleen heerlijk om in te zitten, maar ook direct van toegevoegde waarde voor je interieur. Naast een goede stoel is het ook belangrijk om te zorgen voor de juiste verlichting. Een paar inbouwspots die je kunt dimmen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Zo kun je de verlichting wat feller zetten wanneer je een goed boek wilt lezen en kun je bijvoorbeeld de inbouwspots dimmen op het moment dat je muziek aan het luisteren bent of even helemaal tot jezelf wilt komen.

Ga lekker bewegen

Niet iedereen staat direct te springen bij het woord bewegen. Toch is dit een goede manier om even alle spanning en stress van je af te kunnen gooien. Nu hoef je niet direct een flink eind te gaan hardlopen, maar is het bijvoorbeeld heerlijk om na het avondeten even een eind te gaan wandelen. Heb je een hond? Dan maakt dit het vaak net even wat makkelijker. Te vaak horen we namelijk dat de meeste vrouwen geen tijd hebben omdat ze nog genoeg andere dingen te doen hebben. Ons advies is om je partner gewoon aan het werk te zetten. Ook je partner kan de kids een keer naar bed doen, dat hoef jij echt niet iedere avond zelf te doen hoor!

Tijd voor jezelf

De belangrijkste tip om te ontspannen na een lange werkdag is om tijd voor jezelf te nemen. Zet je telefoon op stil, sluit je laptop af en geef jezelf de ruimte om te doen waar jij behoefte aan hebt. Neem een warm bad of geniet van een goed boek. Door jezelf deze momenten van rust en ontspanning te gunnen, laad je weer helemaal op voor de volgende dag. Overigens hoort eens in de zoveel een dagje weg met vriendinnen daar natuurlijk ook bij.

CategoriesNiet gecategoriseerd