de toer amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam - bourgondische wandeling jordaan -wandeling jordaan
W

WEEKEND TIP: BOURGONDISCHE SPEURTOCHT DOOR DE JORDAAN

Wat doe je als je van lekker eten houdt, nieuwsgierig bent en er buiten wandelen weinig te doen is, door COVID-19? Dan ga je een bourgondische wandeling uitstippelen door de leukste wijk van Amsterdam! Op zoek naar een coronaproof en origineel uitje in onze hoofdstad? Hier lees je alles over De Toer. 

Toer de Bourgonje

‘Een speurtocht door Amsterdam, dat zou toch fantastisch zijn in deze tijd?’, dacht Nikki ten Hove. Het idee ontstond al tijdens de eerste golf, maar toen ook lockdown 2.0 ons land overnam stroopte ze haar mouwen op en ging ze haar idee ombuigen tot concreet plan. Het resultaat: Toer De Bourgonje.

Meer coronaproof activiteiten in Amsterdam vind je hier >

Hoe werkt de Toer?

Deze bourgondische tour laat zien dat je binnen een straal van 2 kilometer nog steeds verrast kan worden door jouw Amsterdam en al haar lekkernijen. En niet zomaar, nee, door middel van een speurtocht. Een zoektocht die je kennis laat maken met de Amsterdamse smaken en delicatessen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Toer (@detoer_amsterdam)

Snack strippenkaart

Voor het begin van de toer wordt een bedrag afgerekend bij de horecagelegenheden voor de aangemelde duo’s van dat weekend. Zij krijgen een strippenkaart bij de speurtocht waarmee ze hun ‘snacks’ kunnen ophalen. De restaurants zetten een kruisje als de proeverij is opgehaald.

En ja, De Toer is dus helemaal coronaproof! Je loopt ‘m in duo’s in verschillende tijdsloten, waarbij je 6 proeverijtje to go moet opspeuren. Onderweg proef en leer je over de verschillende keukens die de Jordaan rijk is.

Het is dus echt een win-win, jij hebt in deze barre tijd een leuke coronaproof activiteit, en de restaurants verkopen weer iets extra’s!

10 x leuke kroegen in de Jordaan >

Spelregels van De Toer

1. De deelnemers krijgen bij de start een dossier met aanwijzingen voor de looproute.

2. In dit dossier zit ook de strippenkaart, waarmee je de proeverijtjes kunt afhalen.

3. Als je op de juiste locatie bent aangekomen, krijg je een proefpakketje mee met een
leuke feitjes over het restaurant en het geproefde hapje.

4. Nu ga je op zoek naar locatie 2, enzovoorts!

Tickets scoor je via het Instagram account van De Toer. Iedere maandag kun je via hun link in de bio kaarten kopen, voor €22,50 per persoon. 

CategoriesWeekend tips