5

5 REDENEN OM ONLINE BOODSCHAPPEN TE DOEN

online boodschappen bestellen - butlon - vijgen - verse producten bestellen - eten bestellen

Naar de supermarkt gaan wordt door sommigen tegenwoordig gezien als een ‘uitje’. Maar eerlijk is eerlijk: van sjouwen, in de rij staan en bij lege schappen aankomen wordt toch niemand blij? Niet gek dus dat online boodschappen doen steeds populairder is. Twijfel jij nog om over te stappen naar digitaal inkopen doen? Wij zetten een paar voordelen onder elkaar.

Stokbrood, wc papier en granola thuis laten bezorgen. Wie had vroeger kunnen denken dat dat anno nu de normaalste zaak van de wereld is? Vooral in de randstad is online boodschappen bestellen razend populair. Waarom zij overstag zijn gegaan? Dat heeft met de volgende voordelen te maken. 

Geen lege schappen meer

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: précies dat ingrediënt dat jij nodig hebt voor het gerecht van vanavond is uitverkocht. In een digitale supermarkt is die kans veel kleiner, alles wat er in het assortiment zit, is online verkrijgbaar. En, het is bijna nooit op. De producten komen bovendien direct uit de voorraadmagazijnen.

Je weet precies wat je besteedt

Heb jij een maandelijks boodschappenbudget voor jezelf? Dan is de kans groot dat je hier in een fysieke supermarkt snel overheen komt. De waarde van de producten in jouw karretje is namelijk lastig op het oog in te schatten (tenzij je een zelfscanner gebruikt).

Daarnaast wordt je in supermarkten makkelijk verleidt om meer te kopen dan je nodig hebt, daar zijn de schappen immers op gemaakt – spontaan aankopen. Bij digitaal boodschappen doen weet je precies hoeveel je uitgeeft, omdat het totaalbedrag makkelijk zichtbaar is. Handig!

online boodschappen bestellen - butlon - vijgen - verse producten bestellen - eten bestellen

Je houdt tijd over

Je hoeft voor of na een lange werkdag niet in de auto of op de fiets te stappen en in de rij te staan bij de kassa. In plaats daarvan kun je er voor kiezen om gewoon via je telefoon of laptop boodschappen te bestellen. De tijd die jij overhoudt kun je dan nuttig besteden.

..en geld!

Naast meer tijd houd je vaak ook meer geld over door online boodschappen te doen. Dat heeft vooral met die spontane aankopen te maken die je in een fysieke supermarkt sneller meeneemt.

De supermarkt is dusdanig om jou als klant te verleiden om meer producten aan te schaffen, online is dat een stuk lastiger. En doe je normaal boodschappen met de auto? De benzine- en eventuele parkeerkosten houd je ook in eigen zak.

Krijg maaltijd inspiratie

Vraag jij je ook zo vaak af ‘wat je nu weer moet eten?!’, en wil je zelf koken even afwisselen met eten bestellen? Tegenwoordig zijn er zelfs online supermarkten waar je naast je dagelijkste boodschappen, ook makkelijk complete maaltijden kunt bestellen. Butlon is daar een voorbeeld van, naast boodschappen thuis laten bezorgen kun je hier ook kant-en-klare gerechten bestellen van een restaurant in de buurt. Winning!

recept truffel pasta - pasta met truffel - truffel pasta recepten - pasta recepten - pasta recept - recept met truffel - truffel recepten - winter recepten - wat is truffel - hoe duur is truffel - truffel kopen amstedam

Nooit meer sjouwen

Feestje op de planning met bier- en wijndrinkers? Gezellig, maar daar zit één groot nadeel aan als jij degene bent die boodschappen doet: het sjouwen van die zware tassen en tillen van kratten pils. Nou, niet dus als je je boodschappen online bestelt. Vaak komt de bezorger jouw aankopen gewoon tot in de keuken brengen en heb jij geen last van zere schouders de volgende dag.

En de nadelen dan?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het doen van online boodschappen (je moet bijvoorbeeld thuis zijn als het bezorgd wordt en boodschappen heb je op z’n vroegst de volgende dag in huis). Maar, in een tijd waarin een virus om zich heen grijpt en tijd steeds waardevoller is, is het absoluut geen gek idee om je boodschappen online te bestellen.

En, wanneer ga jij jouw boodschappen online bestellen?