DO / Read

CULINAIRE LEESLIJST: DE LEUKSTE KOOKBOEKEN OM CADEAU TE DOEN

Tips kookboeken. Nieuwe kookboeken. Simpel Ottolenghi. Recepten boeken. recepten koken. receptboeken. nieuwe kookboeken. Kerstcadeaus.

Of voor in je eigen keuken, dat mag natuurlijk ook! Gezien de feestdagen in zicht zijn is het tijd voor zowel presentjes als kooksessies voor de familie. Hoe je deze nieuwe kookboeken ook in zet, ze zijn het plekje in de keuken waard!

Simpel – Yotam Ottolenghi

Het nieuwste boek van sterrenchef Ottolenghi Simpel staat – anders dan zijn gebruikelijke werk – voor simplicity. Het is een bundel aan ongedwongen recepten waar je zelf allerlei kanten mee op kunt gaan. Simpel op z’n Ottolenghi’s zeg maar. Een klein beetje basiskennis is handig om in huis te hebben, want de staan niet in het boek. Maar wel een heleboel verrassende, rijke recepten op de kenmerkende manier. (€29,99)

Onder de mediterrane zon – Nadia Zerouali

Culinair duo Merijn Tol en Nadia Zerouali reisde door onder andere Spanje, Marokko, Algerije, Libië en Tunesië om daarvan verslag te doen in hun kookboeken, zoals Arabia en Bismilla. Voor dit boek selecteerde ze hun beste gerechten waaronder een speciale kebab en vissoep. (€29,99)

Tips kookboeken. Nieuwe kookboeken. Simpel Ottolenghi. Recepten boeken. recepten koken. receptboeken. nieuwe kookboeken. Kerstcadeaus.Nog meer nieuwe kookboeken om cadeau te doen >

Pasta 2.0 – Caroline Bretherton

Maar liefst 80 gezonde pastarecepten staan uitgeschreven in dit boek; van poverschotels tot pastasoep en -salade. Deze recepten maak je met allerlei verschillende soorten verse pasta – van volkorenpasta tot groentespaghetti, glutenvrije varianten en Aziatische noedels. (€19,99)

Boeken

De grote oven van van boven – Yvette van boven

Is de oven jouw favoriete en inmisbare apparaat in de keuken? Ga dan voor de nieuwe van Yvette van Boven. Het kookboek staat vol met vlees, vis, vega en zoete ovenrecepten en is volledig foolproof. Naast een vrolijke cover staat het boek vol met leuke illustraties en is het daarom niet alleen leuk om cadeau te geven, maar vooral om zelf uit te koken!

Dit zijn de lekkerste ramenspots in Amsterdam >

Het Franse Kookatelier – Marjorie Taylor en Kendall Smith Franchini

Een boek om uit te lezen, leren en om (uiteraard) uit te koken. De makers van het Franse Kookatelier zijn een Britse moeder en dochter, die samen in de Franse Bourgogne de kookschool Cook’s Atelier zijn begonnen. Nu hebben ze hun ervaringen en kennis opgetekend, met daarin heel veel uitleg en recepten, stap-voor-stapfotografie (altijd handig!).

Welk kookboek geef jij cadeau, of met welke ga je zelf aan de slag? Via onderstaande links kun je de boeken voor een leuke prijs aanschaffen!Gerelateerde artikelen