N

NIEUWE CLUBS IN AMSTERDAM : 6 x TOFFE PLEKKEN

nieuwe-clubs-amsterdam

 Als het weekend aanbreekt is het tijd voor ontspanning. Dat kan ‘s ochtends met een heerlijk vers croissantje, ‘s middags met een goeie borrel en ‘s avonds met de voetjes van de vloer.  Maar altijd naar dezelfde plekjes gaan, daar houden wij bij Girls Who Magazine niet zo van. Gelukkig openen er in Amsterdam heel veel nieuwe clubs. Wat een straf onder het mom veldonderzoek om die uit te moeten testen voor jullie. Hieronder 6 geweldige tips voor nieuwe clubs in Amsterdam. 

Bij deze nieuwe clubs in Amsterdam ga jij heel goed dansen dit weekend >

1. Club in Amsterdam: Nachbar 

Heb jij van die vrienden die je met het excuus ‘sorry maar dat is me echt te ver’ vaak laten zitten? Dan kunnen ze met Nachbar geen kant meer op. Deze nachtclub zit in de oude ClubNL aan de Oudezijds Voorburgwal. Met het rode fluweer aan de muur en oude behang voelt de kleine club heel intiem, waar er een bar is een dansgedeelte. Less is more: dat weten ze daar als geen ander. Informatie en tickets haal je alleen via hun Instagrampagina en de line-up is ieder weekend te goed om niet te gaan. Avonden van Patta waar hiphop of course centraal staat, maar ook veel Boiler Room residents als Twiena loop je hier tegen het lijf. Leuk: de line-up gaat hier vaak van woensdag tot zondag dus er is altijd mogelijkheid om te dansen. 

Meer nieuwe clubs in Amsterdam onder de foto >

2. Club in Amsterdam: Tilla Tec 

De School is dicht. Dat is weinig mensen ontgaan. Maar toch kan men in dit oude LTS gebouw in Amsterdam West sinds kort weer dansen in de club Tilla Tec. Voor de mensen die maar al te graag nablijven bij de oude nachtclub, is er helaas wel een kleine teleurstelling: de kelder en het Muzieklokaal behoren niet meer tot de club. Bij Tilla Tec hoor je heel veel verschillende muziek: van elektronische hiphop met Jerrau tot mainly hiphop met Vic Crezée tot snoeihard beuken: bij Tilla Tec staat je stappenteller aan het einde van de avond hoog. 

Meer nieuwe clubs in Amsterdam onder de foto >

3. Club in Amsterdam: Club Raum

Club Raum heeft lang op zijn plekje moeten wachten. Ze hadden veel gedoe met hun vergunning om open te gaan. De bedoeling was om tijdens ADE 2023 hun openingsweekend te doen, helaas werd dit pas begin dit voorjaar. De nachtclub is het thuisbasis voor het feest Spielraum, mede mogelijk gemaakt door de queer community. En wij kunnen je vertellen: de weten wat een feestje bouwen is. De top van de elektronische muziek draait hier: een van de eerste was KI/KI.

Meer nieuwe clubs in Amsterdam onder de foto >

Hier vind je nog 6 plekken waar je kan eten én dansen in Amsterdam

4. Club in Amsterdam Schietclub 

Excuse you? Je gaat naar de Schietclub? Dit lezen jullie goed. Terug van weggeweest is deze kleine club in Noord. Het kost wel wat moeite: hij is namelijk in Noord. Maar ondanks de koude avonden op de pont of lange route met de Noord-Zuidlijn ernaartoe: het is het waard. De nachtclub bestaat ook hier uit een bargedeelte en dansgedeelte en vele grote namen maken hier een geweldige avond voor klein publiek. Van groovy tunes van Sef, Dio en the Flexican die ons in een tijdmachine stoppen tot techno van Women at Work. 

Meer nieuwe clubs in Amsterdam onder de foto >

5. Club in Amsterdam: Shelter 

Shelter, die bestaat toch al heel lang? Dat klopt inderdaad. Echter is de club onlangs heropend met een veel grotere ruimte. Een hele nieuwe lichtinstallatie, maar ook nieuwe programmering heeft de nachtclub die extra ‘oemf’ gegeven die het nodig had. Nog steeds sta je te bibberen in de kou als het hard waait voor de ingang bij de Amsterdam Toren, maar het is wel meer waard. DJ legend Benny Rodriguez draait hier maar al te vaak, en met het pondje wat vanaf CS heel de nacht ongeveer doorgaat heb je geen excuus om niet te gaan. Iets waar je jas en tas erg blij van zal worden: ze hebben eindelijk genoeg kluisjes voor het aantal kaartjes dat ze verkopen.

Meer nieuwe clubs in Amsterdam onder de foto >

6. Nachtclub in Amsterdam: The Other Side

Het klinkt als een line uit de Star Wars serie, maar het is toch echt een nieuwe club. En voor wie niet alleen naar de line-up kijkt maar ook gefocust is op het geluid zit hier goed. The Other Side heeft als enige club in Amsterdam namelijk een spatial geluidssysteem. De line-up is veel Euro-Tech. Denk aan Marlon Hoffstadt of aan Bad Boombox. Tip: doe echt goede sneakers aan. Dat is muziek waarvan je niet wist dat het een dansbaar BPM is. Je moet wel een flink stuk fietsen naar de Westelijke Houthavens, maar hé. Je moet er iets voor over hebben hè.

Waar zien wij jou de sterren van de hemel dansen dit weekend?