N

NETFLIX TIP VOOR HET WEEKEND: HACKSAW RIDGE

hacksaw ridge - hacksaw ridge netflix - hacksaw ridge film

Zoek je nog een goede film voor jouw aankomende bankavondje? Onze tip: Hacksaw Ridge. Dit gaat over een Amerikaanse soldaat die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Hieronder vind je alles wat je over deze waargebeurde Netflix film wilt weten. 

Vind hier alles wat je moet weten over de Netflix film ‘Hacksaw Ridge’ > 

De productie

Verschillende producenten hebben geprobeerd om het levensverhaal van Desmond T. Doss te verfilmen. Producenten David Permut en Bill Mechanic hebben meer dan tien jaar geprobeerd om het project rond te krijgen. Mechanic verkocht de rechten eerst door aan Walden Media, maar die studio wilde de oorlogsscènes PG-13 houden, waardoor geïnteresseerde filmmakers afhaakten. Uiteindelijk kocht Mechanic de rechten terug. In november 2014 werd aangekondigd dat Mel Gibson de film zou regisseren en Andrew Garfield de hoofdrol zou spelen.

Lijkt deze Netflix film ‘Hacksaw Ridge’ je wel wat? Vind hier nog meer goede series en films op Netflix > 

Het verhaal

‘Hacksaw Ridge’ vertelt dus het waargebeurde verhaal van Desmond Doss die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 mensen redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss zelf meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij niemand uit de weg ging en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

De trailer van Hacksaw Ridge

En, kies jij de Netflix film ‘Hacksaw Ridge’ uit voor jouw volgende bankavondje? Wij zeker wel!

CategoriesChill