4

4 x LEUKE MUSEA IN AMERSFOORT

museum flehite - museum amersfoort - musea amersfoort - amersfoort cultuur - weekendje amersfoort - dagje amersfoort - te doen amersfoort - to do amersfoort

Amersfoort is een ideale stad voor een dagje uit of een weekendje weg – er is genoeg te doen. In het middeleeuwse hart van de Keistad vind je de mooiste plekjes en monumenten, zoals historische stadspoorten, kleine grachtjes, muurhuizen en de Onze Lieve Vrouwetoren. Daarnaast is er genoeg cultuur te vinden in de verschillende musea van Amersfoort.

4 x Leuke musea in Amersfoot vind je hier >

1. Museum Flehite

In museum Flehite ontdek je de geschiedenis van de stad Amersfoort. Ook zijn er afwisselende tentoonstellingen met (inter)nationale kunst. Het museum is gevestigd in drie laatmiddeleeuwse muurhuizen, huizen die vroeger (vanaf 1500) de stadsmuur vormden. Heel gaaf om eens te zien dus!
Google Maps: Westsingel 50, 3811 BC 

11 x Toffe terrassen in Amersfoort >

2. Kunsthal KAdE

Ook net buiten de middeleeuwse stadsmuren van Amersfoort ligt een museum: KAdE. Deze kunsthal heeft geen eigen collectie, maar organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse en moderne kunst, architectuur, design en beeldcultuur. Bovendien zijn er vaak lezingen en workshops te bezoeken.
Google Maps: Eemplein 77, 3812 EA

3. Het Mondriaanhuis

Eén van de andere musea in Amersfoort is Het Mondriaanhuis. Piet Mondriaan kennen we eigenlijk allemaal wel (die van de vakjes en primaire kleuren). Daarmee was hij één van de koplopers van de kunststroming De Stijl die begon in 1917. Vanwege die reden is in 2017 Het Mondriaanhuis heropend. Reis mee in Mondriaans voetsporen, van Amersfoort tot New York.
Google Maps: Kortegracht 11, 3811 KG

Ontbijten in Amersfoort: 7 x leuke adresjes >

4. Musiom

Musiom is een museum voor hedendaagse kunst, gevestigd aan de rand van het historische centrum van de Keistad. Hier vind je een grote diversiteit aan werken en schilderijen van Nederlandse kunstenaars die allemaal zijn geboren rond de jaren ’50.
Google Maps: Stadsring 137, 3817 BA

Welke musea in Amersfoort staan op jouw lijstje?

CategoriesNederland