D

DE MOOISTE MEREN VAN NEDERLAND: 10 x PRACHTPLEKKEN

grootste meren Nederland - meren in Drenthe - recreatieplassen Nederland - rustige zwemplekken in Nederland - blauwe meren Nederland - Stadsmeren in nederland

Vergeet het Gardameer in Italië of de Blausee in Zwitserland. Ook in onze kikkerlandje zijn er genoeg prachtplekken, waar je kunt genieten van én op glinsterend, blauwe wateren. Hieronder vind je 10 x de mooiste meren van Nederland!

Van meren nabij de stad tot prachtige waterpareltjes in bekende natuurgebieden: dit zijn de mooiste meren van Nederland >

De Maasplassen in Limburg

Limburg kent vele prachtige (natuur)plekjes en de Maasplassen zijn daar één van. Deze kunstmatige plassen zijn een netwerk van grote en kleine plassen, van maar liefst 3000 hectare. Het is dan niet zo gek, dat deze meer vele bezoekers trekt voor verschillende watersportactiviteiten. Maar bijvoorbeeld ook voor een dagje relaxen op de dagstranden.

Ook leuk! 8 x De mooiste meren van Europa >

Grevelingenmeer in Zeeland

Naast dat het Grevelingenmeer één van de mooiste meren van Nederland is, is het ook het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Met een ligging tussen Goeree Overflakkee en Schouwen-Duiveland, kun je hier rondom het meer schattige dorpjes bezoeken. Zoals één van de mooiste vestingstadjes van Nederland Goedereede.

De Galderse meren in Breda

Wil je even de drukke stad van Breda ontsnappen? Dan kun je uitwijken naar het zuiden, waar een aantal prachtige recreatieplassen in Nederland liggen. De Galderse meren zijn hiervan de grootste, oudste en stiekem ook wel de mooiste van het gebied. Naast zwemmen, is ook duiken hier leuk om te doen. Je vind hier namelijk verschillende objecten onder water zoals een autowrak, een badkuip en een onderwaterplatform.

Meer rustige zwemplekken in Nederland na de afbeelding >

Het IJsselmeer en het Markermeer

Het IJsselmeer, samen met het Markermeer kunnen uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. Dit grootste meer van Nederland grenst aan drie provincies: Flevoland, Noord-Holland en Friesland. En heeft maar liefst een oppervlakte van 1100 vierkante meter. Genoeg plek om toffe watersportactiviteiten te ondernemen, te duiken of te relaxen aan de waterkant.

Meer recreatieplassen in Nederland >

De Loosdrechtse Plassen

Een van de mooiste meren van Nederland vind je met de immense Loosdrechtse Plassen tussen Amsterdam en Utrecht. Elk seizoen heeft zo z’n charme, dus of je hier het voorjaar wilt vieren in het water. Of het najaar juist met een lange wandeling langs het water: de Loosdrechtse Plassen zijn van alle kanten de moeite waard!

Leuke activiteiten, restaurants & hotels in de Loosdrechtse Plassen >

Vinkeveense Plassen in Utrecht

Zandeilanden ontdekken, varen, zwemmen, kanoën of wandelen. Met het grote keuze aanbod aan activiteiten in de Vinkeveense Plassen is het lastig kiezen tussen een adrenalinekick of even ultiem te relaxen in een van de rustige zwemplekken in Nederland.

Het Veluwemeer

De Veluwe staat natuurlijk bekend om haar prachtige natuur en is voor de meeste ook geen onbekend terrein. Maar vaak wordt het smalle Veluwemeer, die precies tussen de provincies Flevoland en Gelderland in ligt, nog vergeten. Zonde, want de prachtige meer is populair om het glinsterende water, de prachtige omliggende natuur en de vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud.

Meer rustige zwemplekken in Nederland na de afbeelding >

’t Nije Hemelriek in Drenthe

Midden in de bosrijke omgeving van Gasselte, in misschien wel het mooiste stukje van Drenthe, vind je ’t Nije Hemelriek. Een van de recreatieplassen in Nederland waar veel mensen in de zomer hun handdoek neerstrijken, watersportliefhebbers het water ontdekken óp het meer. En waar wandelaars elk punt langs het meer te voet opspeuren.

Blauwe meren in Nederland: Het Blauwe meer

Een andere prachtige meer in Drenthe is het Blauwe meer. De naam is te danken aan de prachtige, helderblauwe kleur van het water. Dit, in contrast met de hoge bomen en prachtige beboste gebieden op de achtergrond, lijkt het net alsof je in Scandinavië rondwandelt.

Ook leuk! 10 x mooie hotels aan de kust in Nederland >

Kralingse plas in Rotterdam

We sluiten de reeks mooiste meren van Nederland af met het Kralingse Plas in Rotterdam. Ondanks het niet tot de grote meren in Nederland behoort, is het een geweldige plek om een dagje door te brengen. Zo kun je, naast activiteiten op het plas, ook rondom het plas veel doen. Denk aan barbecueën, in het klimbos klimmen, boerderijdieren aaien, een hapje eten. Of gewoon rustig je handdoek neerstrijken bij het water.

En, wanneer bezoek jij één van de mooiste meren van Nederland?

CategoriesChill