E

EEN MINIMALISTISCH LEVEN: WAAROM MEER SOMS MINDER IS

minimalistische levensstijl

Tegenwoordig lijkt het alsof we allemaal druk bezig zijn met het bijhouden van een hectisch leven vol verplichtingen en uitpuilende kasten vol spullen. Een nieuwe bestekset, een extra lampje, nieuwe boeken, de laatste fashion trends. We hebben allemaal zoveel spullen en vaak hebben we ook nog eens het gevoel dat we iets missen. Maar wat als minder soms meer is? Dat is waar minimalisme om draait. Op zoek naar een minimalistische levensstijl? In dit artikel vind je een aantal tips om dat aan te gaan.

Wat is een minimalistische levensstijl?

Minimalisme is een levensstijl die draait om het bewust kiezen voor minder spullen en verplichtingen. Het is een manier van leven waarbij je alleen de dingen bewaart die essentieel zijn en die je gelukkig maken. Het klinkt misschien saai, maar minimalistisch leven kan juist zorgen voor meer rust en ruimte in jouw leven.

Goedkoop is duurkoop

Een goede plek om te beginnen met minimaliseren is jouw garderobe. Door te kiezen voor tijdloze, veelzijdige kledingstukken van hoge kwaliteit, kun je jouw garderobe minimaliseren en tegelijkertijd stijlvol en comfortabel blijven. Kijk voor inspiratie op een goede website met een grote collectie hoogwaardige kleding, stijlvolle sieraden en accessoires, om jouw persoonlijke stijl te ontdekken en IT-pieces te selecteren.

Voor een minimalistische kledingkast kun je op zoek naar bijvoorbeeld mooie, tijdloze trenchcoat die je zowel casual als zakelijk kunt dragen, of een eenvoudige, maar elegante zwarte jurk die je altijd en overal kunt dragen. Door te kiezen voor dit soort kledingstukken, hoef je minder kleding te kopen en te bewaren, waardoor je meer ruimte overhoudt in jouw kast en in jouw hoofd. Daarnaast is de kans ook groot dat je op lange termijn je portemonnee een plezier doet; goedkoop is duurkoop.

8 x tips om je kledingkast te organiseren >

Mode en minimalisme

Mode is vaak een groot onderdeel van ons dagelijks leven, maar het kan ook een bijdrage leveren aan de drukte en overdaad van onze levensstijl. Met de constante verandering van mode en de drang om steeds weer nieuwe kleding te kopen, kan het moeilijk zijn om te weerstaan aan de drang om mee te gaan met de laatste trends. Het minimaliseren van je garderobe betekent niet dat je afscheid moet nemen van mode, het betekent simpelweg dat je bewuster moet kiezen voor kledingstukken die je echt nodig hebt en die bij jouw persoonlijke stijl passen.

Verkopen of doneren

Verkoop of doneer de spullen die je niet meer nodig hebt. Dit zal ervoor zorgen dat jouw spullen een tweede leven krijgen en het zal jou helpen om een meer minimalistische levensstijl te bereiken. Er zijn allerlei Facebookgroepen waar je spullen die je niet meer gebruikt kunt laten ophalen en je kunt ook eens een dagje op de IJhallen gaan staan. Je kunt hier oude kleren en accessoires verkopen voor een zacht prijsje en zo maak je er ook nog iemand anders blij mee.

Minder verplichtingen

Maar minimalisme gaat niet alleen over spullen. Het gaat ook over tijd en energie. Door te kiezen voor minder verplichtingen en meer tijd voor jezelf, kun je meer rust en ruimte creëren in jouw leven. Dit betekent niet dat je al jouw verplichtingen moet opgeven, maar dat je bewuste keuzes moet maken over waar je jouw tijd en energie aan besteedt. Het gaat erom dat je alleen de dingen doet die er echt toe doen en die jou gelukkig maken.

Verminder je schermtijd

We brengen uren per dag door achter schermen. Is het niet je telefoon, dan is het vaak een laptop of televisiescherm. Wil je minimalistischer leven, dan kun je er ook goed aan doen om jouw jouw digitale leven op scherp te zetten. Minimaliseer het aantal apps op jouw telefoon en beperk jouw tijd op sociale media. Dit zal ervoor zorgen dat je meer tijd hebt voor offline activiteiten en meer rust in jouw leven.

En, ga jij aan de slag met een minimalistische levensstijl?

CategoriesChill