M

MAKE-UP IN JE HANDBAGAGE: ZO PAK JE HET IN & AAN

make-up in je handbagage

Met het vliegtuig naar een exotische locatie of een bijzondere stad afreizen: zin in. Nu! Als je alleen handbagage mee mag nemen, komen hier echter wel enkele uitdagingen bij kijken. Hoe krijg je bijvoorbeeld je favoriete cosmetica op bestemming? In dit artikel vind je alles over de regels van cosmetica in de handbagage en handige tips om efficiënt in te pakken.

Regels voor make-up in handbagage

Luchtvaartmaatschappijen hebben vaak strikte regels en voorschriften over het meenemen van vloeistoffen, gels en crèmes in je handbagage. De belangrijkste regel die je moet onthouden is dat vloeistoffen, gels en crèmes in individuele verpakkingen niet groter mogen zijn dan 100 ml per stuk.

Al je vloeibare items moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak worden geplaatst, waarvan de maximale afmetingen doorgaans 20 x 20 cm zijn. Dit vergeten mensen vaak: je mag per persoon slechts één doorzichtige plastic zak met vloeistoffen meenemen, met een maximumcapaciteit van 1 liter (1000 ml).

Handige tips voor het inpakken

Met de bovenstaande vloeistof regels is het dus belangrijk om efficiënt in te pakken en ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk (onnodige) producten inpakt. Naast het gebruiken van een handige inpaklijst, kan je met de onderstaande tips wat extra ruimte besparen: 

  • Kies voor mini-versies: investeer in mini-versies van je favoriete producten. Veel merken bieden reisformaten aan, die voldoen aan de regels van de douane en bovendien ruimte besparen.
  • Solide producten: overweeg het gebruik van solide cosmetische producten, zoals stick foundation, lipstick in potloodvorm en poederblush. Deze tellen niet mee als vloeistof, dus kan je zorgeloos meenemen in je handbagage. 
  • Wegwerpbare make-up doekjes: als je normaal gesproken vloeibare make-upremovers gebruikt, kies dan voor wegwerpbare make-up doekjes tijdens je reis. Ze zijn handig en tellen niet mee als vloeistof.
  • Multifunctionele producten: kies voor producten die meerdere functies vervullen, zoals een getinte moisturizer met SPF, waardoor je meerdere stappen kunt overslaan en ruimte bespaart.

Stralend op reis

Het meenemen van make-up en cosmetica in je handbagage bij een vliegreis vereist enige voorbereiding, maar met deze handige tips neem jij al je must have items gemakkelijk mee in je handbagage. Zo blijf je er je hele trip lang stralend uitzien en kan je zorgeloos genieten van alle avonturen.

CategoriesReistips