8

8 x LOGEREN, DOEN EN DINEREN IN MATERA, PUGLIA

Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera. Slapen in Matera. De stad van de Sassi (letterlijk rotswoningen), heeft ons hart volledig veroverd. Sommigen zullen Matera (her)kennen door het filmische landschap dat als decor diende voor The Passion of the Christ (2004). Maar sinds ze zijn uitgeroepen als de culturele hoofdstad van 2019, verkrijgt het stadje haar roem vanuit een andere hoek. En geheel terecht. Tot onze grote verbazing heeft deze super speciale stad nog relaties weinig aandacht van toerisme gevangen. Ook hier loopt een enkeling rond, maar last zal je er absoluut niet van hebben.

De stad van de Sassi (letterlijk: rotswoningen), heeft ons hart volledig veroverd. Sommigen zullen Matera (her)kennen door het filmische landschap dat als decor diende voor The Passion of the Christ (2004). Maar sinds ze zijn uitgeroepen tot ‘de culturele hoofdstad van 2019’, verkrijgt het stadje haar roem vanuit een andere hoek. En geheel terecht.

Dit zijn onze tips voor een vakantie in de Zuid-Italiaanse stad >

Wat de doen in Matera >

Ronddwalen

Dat is eigenlijk hetgeen wat je voornamelijk doet tijdens je bezoekje aan Matera: verdwalen in het spinnenweb aan straatjes in de Sassi en tegen geweldige uitzichten aanlopen. Vanwege de zigzag straatjes en ontelbare traptreden zijn goede schoenen hier een must.

Moderne kunst bewonderen in het MUSMA

En mocht moderne kunst je interesseren, dan is een bezoekje aan het MUSMA, het Museo della Scultura Contemporanea Matera, zeker een bezoekje waard. Hier kun je sculpturen uit de negentiende en twintigste eeuw bewonderen in een unieke setting. Je vindt het museum in het Palazzo Pomarici.
Google Maps: Via San Giacomo, Sasso Caveoso

Een grotwoning bezoeken

Ook is het een unieke ervaring om een kijkje te nemen in een grotwoning. Eén van de bekendste gereconstrueerde grotwoningen is Storica Casa Grotta di Vico Solitario. Deze is ingericht zoals het eruit zou hebben gezien toen hier heel vroeger nog mensen in woonden.

Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera.Tips Matera // Wat te doen in Matera

Dit zijn de leukste stadjes van Puglia >

Logeren bij L’Hotel In Pietra

Nóg leuker dan een grotwoning bezoeken, is: erin slapen. Dit prachtige hotel in een uitgeholde grot geeft je de ultieme Matera-ervaring. Een restaurantje en receptie IN de grot, die ontworpen is als een boetiekhotel. Dit maakt het erg uniek, sfeervol en historisch, gezien de 14e-eeuwse structuur.

Achter iets wat er vanaf de voorkant heel klein uitziet, biedt het ruimte voor acht kamers. Vier regulieren en vier suites, die allen zijn uitgehold en gereformeerd tot luxe hotelkamers. Alleen sluiten ze naadloos aan op de gemeenschappelijke ruimtes en bij voorkeur boek je een kamer met terras en uitzicht. Want dit onderstaande beeld zal je voor altijd bij blijven. Op een unieke manier logeren doe je dus bij L’Hotel In Pietra; laat de foto’s voor zich spreken!
Google Maps: Via San Giovanni Vecchio 22

Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera.

Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera.
Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera. Slapen in Matera.Slapen in Matera // Matera tips // Matera hotspots

Hotspots in Matera >

Dineren bij Vitantonio Lombardo

Voor een culinaire beleving reserveer je een tafeltje bij Vitantonio Lombardo. Niet alleen de locatie is uniek (dineren in een grot), maar ook het op sterrenniveau bereidde en geserveerde eten zijn een beleving op zich.

Iedere gang wordt op een zeer bijzondere manier gepresenteerd en de smaken en structuren kloppen als een deur. Dat kan ook haast niet anders, wetende dat chef Vitantonio Lombardo al een sterrenzaak heeft gerund en nu op zijn ster hoopt tijdens de Italiaanse Michelinuitreiking in november.

Wil je heel goed eten, maar niet zoveel geld kwijt zijn? Dan kun je hier in plaats van een gangendiner ook losse gerechten bestellen vanaf €14. Op die manier kun je het zo duur maken als je zelf wilt.
Google Maps: via Madonna delle Virtù, 13/14
Vitantonio Lombardo >

Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera.
Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera.Restaurants Matera // hotspots Matera

Klik hier voor praktische tips voor jouw reis naar Puglia >

Proef il pane di Matera

Daarnaast is een bezoek aan deze stad eigenlijk niet helemaal compleet als je de pane di Matera niet hebt geproefd. Vroeger werd het gekneed door vrouwen uit de grotwoningen, maar tegenwoordig volgens het traditionele recept in een moderne bakkerij. Trots presenteren de restaurants hun gigantische, versgebakken brood voor de zaak.

Logeren en dineren in Puglia. Wat te doen in Puglia. Reizen door Puglia. Reizen door Pugia. Vakantie in Puglia. Zien en doen in Puglia. Tips monopoli. Tips bari. Tips Brindisi. Tips Matera. Logeren in Matera. Dineren in Matera. Tips Matera.Foto via Ciao Tutti // Tips Matera

Cocktails & tschips

Voor een cocktail in gezellige setting kun je naar Area 8, waar vooral de Milano-Matera – een Negroni, maar dan met tijm – befaamd zijn. Net als de tschips, dunne sneetjes bovengenoemde pane di Matera belegd met gazpacho, stracciatella en olijventapenade.
Google Maps: Via Casalnuovo 15

Praktische informatie over Matera

Handig: via deze link vind je een plattegrond van de stad, waarop onder andere een aantal parkeerplaatsen aangegeven staan. Het is vaak nogal onduidelijk aangegeven waar je nou wel en niet moet betalen, dus het handigst vonden wij om dat aan voorbijlopende locals of bij het dichtstbijzijnde zaakje even te dubbelchecken.

Meer informatie over deze prachtige stad vind je op de website van de regio Basilicata en op Basilicata da vedere. Leuk om te weten is dat in 2019, wanneer Matera de Europese Hoofdstad van de Cultuur is, allerlei evenementen worden georganiseerd. Op deze website vind je alle details!

Slapen in MateraBooking.com

PIN IT!

CategoriesEuropa