L

LEUKE RESTAURANTS IN TBILISI: 5 x GEZELLIGE HOTSPOTS

leuke restaurants tbilisi - hotspots tbilisi - leukste restaurants tbilisi - mooie restaurants tbilisi - hippe restaurants tbilisi - gezellige hotspots tbilisi

Nadat Wie is de Mol zich afspeelde in Tbilisi móest en zou ik naar Georgië gaan. Wat een bijzonder land en toffe stad! Dus zo geschiedde, en inderdaad: Tbilisi is geweldig. De stad staat de stad hoog op de must visit-lijst van modevolk, creatieven, cultuurliefhebbers en wat ons betreft moet het ook op de lijst van foodies. Waarom? Nou, vanwege de leuke restaurants en hippe hotspots. Hier vind je een selectie!

Slapen in Tbilisi

Geen gebrek aan leuke hotels in de Georgische hoofdstad. In dit artikel vind je 7 fantastisch leuke hotels in Tbilisi.

Leuke restaurants in Tbilisi

Sofiko

Sofiko (dat geen website heeft, maar wel een prachtige Instagram) is wat ons betreft een must visit when in Tbilisi. Vanuit het hooggelegen restaurant heb je prachtig uitzicht over de oude stad en geniet je van Georgische gerechten die in een modern jasje zijn gestoken. Als het zonnetje schijnt kun je op hun gezellige terras lunchen of dineren, maar ook binnen zit je gezellig.

Lolita 

Een van de meest populaire hotspots van de stad is de hippe cocktailbar + restaurant Lolita. Het kan ook niet anders, want hier zitten dezelfde mensen achter als Stamba en Rooms hotel – twee fantastische accommodaties in Tbilisi. Grote kans dat je hier even wacht op een tafel, maar als je gevraagd wordt of je aan de bar wil zitten: ja! leukste plek van de zaak die gek genoeg niet populair is onder de locals. Check hoe voor je neus jouw cocktail wordt klaargemaakt en geniet van lekkere bites uit de open keuken.

Meer leuke restaurants in Tbilisi vind je onder de foto >

Wine Factory N1

Er is hier meestal geen enkele toerist te bekennen en dat is misschien juist wat Wine Factory zo leuk maakt. Een enorm hippe plek waar locals samenkomen om te chillen, proosten en dineren in één van de vele restaurants waar je uit kunt kiezen. Geen foodhal, maar echt totaal verschillende restaurants die wel allemaal in hetzelfde pand huizen. Ookwel ‘the best multi-functional gastro hub in Tbilisi‘ genoemd. Gaan dus!

Alubali

Let op: in Tbilisi ga je véél eten. Georgiërs doen niet aan kleine porties en hun ‘Supra’ is hoe ze het graag zien: een culinair feest waarbij de hele tafel wordt volgezet met gerechten. Van met kaas gevulde broden tot stoofschotels met bonen en van khinkali’s (dumplings gevuld met vlees) tot royale salades: hoe meer er op tafel staat, hoe beter. Alle klassiekers in één keer proeven? Dat kan bij Alubali, een prachtig restaurant die de ‘authentic Georgian Cuisine’ serveert op een fine dining level.

Khedi Restaurant

Op het dakterras van het fijne Khedi Design hotel (slaaptip!) vind je het gelijknamige restaurant Khedi. Vanaf het gezellig ingerichte dakterras kijk je uit over de hele stad en geniet je van Georgische óf internationale gerechten (voor als je de Georgische keuken na een paar dagen zat bent – wat heel begrijpelijk is). We aten hier ontzettend goed en de bediening was lief, professioneel en wist ons van alles te vertellen over de Georgische klassiekers. Zeker naartoe gaan als je op zoek bent naar de leukste restaurants in
Tbilisi!

En, bij welke van deze leuke restaurants in Tbilisi reserveer jij een tafel?

CategoriesFijne Foodspots