L

LEUKSTE KOFFIE HOTSPOTS IN BERLIJN: 7 x TIPS

koffie hotspots Berlijn

Bij GIRLS WHO zijn we dol op leuke koffie adresjes! Niet alleen in Nederland, maar ook buiten ons kikkerlandje zijn we altijd op zoek naar de leukste hotspots. Berlijn is hip, perfect voor een leuke stedentrip én kent veel goede koffie tentjes. Veel cafés roosteren hun eigen koffiebonen en hebben een échte passie voor koffie. Daar zijn we natuurlijk dol op. In dit artikel delen we leuke koffie hotspots in Berlijn. Lees snel verder!

Op zoek naar leuke koffie hotspots in Berlijn? Hieronder lees je 7 x tips >

1. Distrikt Coffee

We beginnen dit rijtje met een dikke 10, namelijk: Distrikt Coffee. Denk aan een mooie chesterfieldbank, opengewerkte muren en een fijn terras. Als het aan ons ligt is dit het perfecte plaatje! Bonen worden geen tot een perfecte cappuccino. Daarnaast serveren ze hier ook nog heerlijke bananenbrood en pancakes. Kortom: gaan! Adres: Bergstraße 68.

Lees hieronder verder >

2. Oslo

Een typisch Scandinavisch tentje op een goede locatie in Berlijn: welkom bij Oslo. Deze koffiebar is erg stijlvol ingericht en hier kom je echt voor een goede kop koffie. Je bestelt hier niet een normale cappuccino of espresso, maar je kiest je koffie naar verhouding met melk. We like! Adres: Eichendorffstraße 13.

3. Bonanza Coffee Roasters

Verstopt in een voormalig fabriekspand in een binnenhofje achter de kinderboerderij (volg je het nog ;)), vind je Bonanza Coffee Roasters. In een hoge ruimte, vol prachtige houten kasten worden de beste koffiebonen geroosterd. Het is een super leuke plek om te genieten van een koffietje, of flex te werken. Adres: Oderberger Straße 35.

4. Five Elephant

Veel benoemen Five Elephant als één van de beste koffie hotspots in Berlijn. Je komt hier voor een heerlijke koffie en snack. Five Elephant levert hun bonen aan veel andere cafés in Berlijn maar verkoopt en serveert deze ook direct in hun eigen gelijknamige café in Kreuzberg. Aanrader! Adres: Reichenberger Straße 101.

Meer Berlijn koffie tips >

Uitgaan in Berlijn? Dit zijn de leukste clubs & bars in de stad >

5. 19grams

“Bloody good coffee” dat staat er op het bord wanneer je langs 19grams loopt. Ondanks de kleine shop, scoor je hier toch een hele goede koffie! Ze hebben ook een tweede locatie in Mitte, maar stiekem vinden wij de kleinere leuker. Adres: Schlesische Straße 38.

Meer tips >

6. Pakolat

Bij Pakolat kijk je je ogen uit wanneer je naar binnen loopt: overal staan oude koffiemaalmachines, antieke kassa’s en hangen er retro reclameposters aan de muur. Achterin deze koffie hotspot vind je ook nog eens een fantastische bakkerij. Kom hier voor een lekker kopje koffie en koop daarna een taartje voor to go. Adres: Raumerstraße 40.

9 x De hipste hotels in Berlijn >

7. No Fire No Glory

Als laatste eindigen we met No Fire No Glory. Gevestigd in Prenzlauer Berg, vind je hier een uitstekende kop koffie die je in alle rust kunt opdrinken op het geweldige terras. Het is een hele fijne plek in een mooie straat. Écht een top plek voor in het weekend. Adres: Rykestraße 45.

En? Waar ga jij een koffietje drinken in Berlijn?

CategoriesEuropa