L

LEUK: HOT POTTEN IN CHINESE SFEREN BIJ YUAN’S HOT POT

Wist jij dat de Hot Pot momenteel de meest gekozen foodtrend is in China? Een betere benaming is daarom ook wel de Chinese fondue. Wij probeerden het ui bij Yuan’s Hot Pot en ja hoor, we zijn enthousiast!

Chinees fonduen

Wist jij dat de Hot Pot momenteel de meest gekozen foodtrend is in China? Een betere benaming is daarom ook wel de Chinese fondue. Grappig, omdat veel Westerlingen er zelfs nog nooit van hebben gehoord. Toch is dat geheel onterecht en proberen we je middels dit artikel te verleiden om jezelf eens culinair te prikkelen door kennis te maken met deze Koreaanse manier van koken. Het concept is eigenlijk heel simpel. Terwijl er een pot met hete bouillon op de tafel komt, bestellen jij en je tafelgenoten welke dishes je hierin wil dippen. Van groenten naar vlees en van vis naar vegan, alles wat jij lekker vindt.

Prima vertoeven in de hitte

Eenmaal binnengekomen bij Yuan’s Hot Pot, word ik aangenaam verrast door de uitstekende ventilaties. Het is er lekker koel binnen en het ruikt naar verse kruiden. Opvallend is dat ik al veel Aziatische mensen heb gespot, een goed teken werd mij ooit verteld. Eigenaar Sun bezoekt regelmatig enthousiast onze tafel en heet ons welkom. Hij vertelt graag over welke gerechten zeker op tafel moeten verschijnen en is de beroerdste niet om al onze vragen te beantwoorden.

Pittigheid krijgt een nieuwe dimensie

Little side note; houd je van spicy eten? Het begrip pittig krijgt een geheel nieuwe betekenis in Yuan’s Hot Pot. Er wordt dan wel gesproken over een milde variant van pittigheid bij het kiezen van de soep basis, maar ga voor safe als je van spicy houdt en kies de Kids-proof Spicy Soup Base.

Zomerse topper in de Rijnstraat

Het meest gezellig is om met meerdere te gaan hot potten. Of je nu met je friends, familie of je collega’s bent, het is prima vertoeven in de gezellige zithoekjes van Yuan’s Hot Pot. Ik weet in ieder geval wel waar ik de volgende keer naartoe ga als de teller weer boven de 30 graden uitstijgt. En een leuk nieuwtje: per september opent zich een nieuwe vestiging op het Marie Heineken plein.

En, ga jij een keer hotpotten?

CategoriesFijne Foodspots