K

KONINGSDAG AMSTERDAM 2024: 13 x ACTIVITEITEN IN DE STAD

wat te doen op koningsdag in amsterdam 2023 - Koningsdag festivals Amsterdam 2023 - Koningsnacht Amsterdam 2023 - Koningsnacht feesten Amsterdam - koningsdag amsterdam activiteiten - koningsdag amsterdam varen - wat te doen op koningsdag amsterdam - programma koningsdag amsterdam

Nog eventjes voordat we de vlaggetjes weer uithangen, ons van top tot teen oranje kleden. En de buik rond eten met oranje tompouces. We vieren dit jaar weer ouderwets Koningsdag én Koningsnacht in Amsterdam, zoals het hoort. Met feestende boten over de grachten, oude spullen die de straten bedekken. En talloze activiteiten en festivals rondom de stad. Wat staat er op jouw programma op Koningsdag?

Van festivals tot leuke vrijmarkten en andere activiteiten: dit is er allemaal te doen op Koningsdag én Koningsnacht 2024 in Amsterdam >

Koningsdag Amsterdam 2024 festivals >

Feesten bij Kingsland in de RAI

Met Koningsdag weer ouderwets tussen de speakers staan met een drankje in de hand, terwijl je vrolijk danst en mee blèrt met de muziek? Festival Kingsland in de RAI got your back! Met ruim 50 nationale én internationale artiesten beloofd het een écht royaal feestje te worden. Reserveer je tickets hier >

Dansjes doen bij Loveland van Oranje 

Ook in het groene Meerpark gaat het dak ervan af. Want aan het prachtige meer vind je verschillende podia waar verassende live acts vrolijke deuntjes spelen. Do we need to say more? Reserveer je tickets hier >

Meer leuke Koningsdagfestivals in Amsterdam 2024>

  • Oranjebloesem: hét alternatieve feestje voor Koningsdag is terug in het olympisch stadion met een mooie line – up >
  • Pllek: Op 27 april kun je bij Pllek terecht voor een uitgebreide line-up op het strand, in het restaurant en in de zaal. Deze festival is onderdeel van de NDSM Vrijhaven, waarbij de hele werf oranje kleurt!
  • Kingsday in Air: Willem’s verjaardag vieren tot de volgende dag doe je met dansjes in nachtclub Air >
  • Urban Music Legends festival: In het Rhonepark vier je Koningsdag met bekende artiesten zoals Mula B, Dopebwoy en Bokoesam.

Struin over de vrijmarkten

Op Koningsdag mogen uiteraard de vele vlooienmarkten niet ontbreken. Gelukkig voor ons wordt Amsterdam ook volledig omgetoverd tot één groot oranje vrijmarkt!

Zo is de altijd levendige wijk de Jordaan overladen met diverse kraampjes, eettentjes en live acts. In het Vondelpark kun je terecht voor kinderspeelgoed en worden ook de rustigere buurten ondergedompeld met kleedjes, muziek en biertaps. Perfect om eens op de bonnefooi naar een rustigere – voor jou onbekende buurt te gaan om daar rond te snuffelen. Hier vind je alle Amsterdamse vrijmarkten op een rijtje >

Ook leuk! 10 x cocktails voor koningsdag >

Neem het pondje naar de NDSM Vrijhaven

Amsterdam-Noord viert Koningsdag jaarlijks uitgebreid met ‘NDSM Vrijhaven’. Wat je hier kunt verwachten? Een vrijmarkt, live muziek bij Plekk, diverse dancefeesten en optredens. Tot het NK Stoelendansdisco op de Y-helling en basketbalworkshops. Dus pak het pondje, reis af naar de Noord-werf en geniet van een uitgebreid en eigenzinnig programma. Hier vind je meer informatie >

koningsdag - koningsdag 2020 - woningsdag - 27 april - wongingsdag 2020

Meer tips voor Koningsdag Amsterdam 2024 >

Bezoek de talloze podia

Op Koningsdag hoef je niet perse tickets te hebben voor grote festivals voor een middagje ongegeneerd te dansen. In de binnenstad van Amsterdam – op diverse bekende pleinen – vind je allerlei kleinschalige podia, waar je van 12:00 tot 20:00 kunt genieten van verschillende optredens. Zo kun je onder andere bij de Nieuwmarkt terecht, het Marie Heinekenplein of het Amstelveld.

Royaal dessert recept: zo maak je oranje tiramisu >

Andere leuke activiteiten op Koningsdag in Amsterdam 2024 >

Varen over de Amsterdamse grachten

Wanneer we zeggen dat héél Amsterdam oranje kleurt, bedoelen we natuurlijk écht heel Amsterdam. Inclusief de Amsterdamse grachten. Waar elk jaar duizenden feestgangers met hun versierde boten over de grachten varen. Wat ook vanaf de kant en de bruggen een leuk gezicht is overigens!

Zelf met de boot het water op? Houd dan rekening dat ieder vaartuig een vignet nodig heeft én met een eenrichtingsverkeer op de Prinsengracht. Wanneer je zelf geen boot hebt, kun je hier altijd nog een boot huren >

Speel oudhollandse spelletjes thuis

Voor de feestgangers die zich liever niet in de drukke straten van Amsterdam wanen, kunnen er thuis gewoon een feestje van maken. Wat dacht je van een middagje fanatiek oudhollandse spelletjes spelen? Zoals koekhappen, spijkerpoepen of zakspringen. Enne, de verliezer trakteert op oranje tompouces?

Koningsnacht Amsterdam 2024 >

Moesten we een keuze maken, dan gaan we voor Koningsdag vieren. Maar kan jij die kater aan en wil je beginnen op 26 april? Dan vind je hier een aantal tips:

  • Happy Feelings Koningsnacht: We beginnen met feesten in de vroege uurtjes. (Of late uurtjes, het is net hoe je het bekijkt). In de nacht van 26 op 27 april kun je weer bij IJland in Amsterdam een nachtje feesten. Mét goedkeuring van de koning!
  • Fiesta Macumba King’s Night Special: Op Koningsnacht wordt de Melkweg op zijn kop gezet zoals alleen Fiesta Macumba dat kan. Met latin, salsa, merengue, reggaeton en andere exotische geluiden.
  • Urban Music Legends festival Afterparty: Krijg je overdag niet genoeg van dit festival? Dan kun je in de nacht van 28 april gewoon lekker verder feesten tijdens de afterparty.

En waar in Amsterdam proost jij met Koningsdag – of Koningsnacht – 2024 op Willy?

CategoriesNiet gecategoriseerd