J

JOUW EIGEN KLEDINGSTIJL ONTDEKKEN? ZO DOE JE DAT

wat is mijn kledingstijl?

Je kent dat gevoel wel, toch? Sta je voor je kledingkast vol met allerlei outfits, en je hebt geen flauw idee wat je moet aantrekken. Het lijkt alsof je ‘niets’ hebt om aan te trekken, terwijl de kast uitpuilt van kleren. Frustrerend. Maar weet je wat het probleem vaak is? Het is niet dat je niets hebt om aan te trekken, maar eerder dat je nog niet hebt ontdekt welke kledingstijl echt bij je past. Hier vind je tips om achter jouw eigen kledingstijl te komen!

Want! Het vinden van de juiste kledingstijl is als het vinden van een sleutel tot je persoonlijke uitdrukking en zelfvertrouwen. Super belangrijk. Het gaat niet alleen om het volgen van de laatste trends, maar vooral om het ontdekken van wat jou uniek maakt en hoe je dat kunt uitstralen in je kledingkeuzes.

Kijk goed wat je al hebt

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er geen one-size-fits-all antwoord is op de vraag welke kledingstijl het beste bij je past. Iedereen is anders, en dat geldt ook voor hun stijl. Dus, vergeet die trend waar iedereen het over heeft als het gewoon niet bij jou past. Wees trouw aan jezelf en zoek naar kleding die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Een handige manier om te beginnen met het ontdekken van jouw kledingstijl is door te kijken naar wat je al hebt. Ga door je kledingkast en kijk welke items je het meest draagt en waar je je het meest comfortabel in voelt. Dit kan je al een goed idee geven van welke stijl bij jou past. Als je bijvoorbeeld merkt dat je vaak naar je jeans of die Tommy Hilfiger jas grijpt, dan ben je misschien meer een casual type. Maar als je altijd op zoek bent naar die ene mooie jurk of dat stijlvolle pak, dan heb je misschien een voorkeur voor een meer formele stijl.

Blijf uitproberen

Daarnaast is het ook belangrijk om te experimenteren. Probeer nieuwe kledingstukken en stijlen uit om te zien hoe ze bij je passen. Het kan zijn dat je iets nieuws ontdekt dat je geweldig staat en waar je je fantastisch in voelt, zoals een Quotrell hoodie. Of misschien kom je erachter dat sommige trends gewoon niet voor jou werken, en dat is ook prima.

Het is ook een goed idee om inspiratie op te doen. Blader door tijdschriften, zoek op social media naar stijlvolle mensen die jou aanspreken, en maak een moodboard van outfits en stijlen die je aanspreken. Dit kan je helpen om een duidelijker beeld te krijgen van wat je leuk vindt en wat bij je past. Maar vergeet niet dat stijl meer is dan alleen kleding. Het omvat ook accessoires, schoenen en zelfs je kapsel. Dus, denk na over hoe je je look kunt completeren met de juiste accenten.

Zelfontdekking

Het vinden van de juiste kledingstijl kan even duren, en het is een proces van zelfontdekking. Maar zodra je die stijl hebt gevonden die echt bij je past, zul je merken dat je meer zelfvertrouwen hebt en je beter voelt in je kleding. Dus, wees geduldig en blijf experimenteren tot je jouw unieke stijl hebt gevonden. En onthoud, het gaat erom dat je je goed voelt in wat je draagt en dat je jezelf kunt zijn. Dat is de ware sleutel tot stijlvol zijn.

CategoriesDress Up