K

KERSTMARKTEN IN AMSTERDAM 2023 & 2024: DIT ZIJN DE LEUKSTE

kerstmarkten in amsterdam 2021 - kerstmarkt in nederland - Ice* Amsterdam - wintermarkten in Amsterdam - De Pure Wintermarkt - Het Amsterdamse winterparadijs - Kerstmarkt in de RAI Amsterdam - Amsterdamsche wintermarkt 2021 - Lichtjesfestival Amsterdam

Kerstmis staat weer voor de deur en wij kunnen niet wachten, jij ook niet? Gelukkig kun je allerlei leuke kerstmarkten in Amsterdam bezoeken, in 2023 én 2024! Dus; zet je muts op, trek je dikste sokken aan, haal je leukste wintersjaal uit de kast en maak je klaar voor een heerlijke, kerstige middag of avond!

Nog op zoek naar leuke kerstmarkten in Amsterdam 2023 & 2024? Dit zijn de leukste >

1. Ice Village: kerstmarkt op het museumplein

De Ice Village blijft één van de allerleukste kerstmarkten in Amsterdam tijdens de kerstperiode. Voor het Rijksmuseum op het Museumplein staat elk jaar weer de iconische schaatsbaan mét kleine kerstmarkt. Drink een glaasje glühwein, koop leuke cadeautjes voor onder (of in) de boom én geniet er van allerlei gezellige live optredens. Perfect te combineren met een middagje shoppen, dus!
Geopend: 13 t/m 26 december 2023.

2. Het Amsterdamse Winterparadijs

Oke, niet echt een kerstmarkt, maar wel een volledig Winterparadijs met een reuzenrad, schaatsbaan, winterkermis, bioscoop en zelfs een karaokebar. Elk jaar weer wordt de RAI getransformeerd tot misschien wel de grootste kerstmarkt in Amsterdam. Er is hier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat genoeg te beleven, en uiteraard genoeg winterse lekkernijen om van te snoepen op de food market en in de beer village!
Geopend: 14 december t/m 30 december.

3. De Pure Wintermarkt in Park Frankendael

Deze winter editie van de reizende zondagsmarkt ‘De Pure Markt’ wisselt van locatie. Zo vind je de ene keer de leuke kraampjes vol souvenirtjes en lekkernijen bij Park Frankendael, terwijl een ander moment de zondagse winter wonderland in het Amsterdamse Bos plaatsvind. In Park Frankendael ben je dit jaar in ieder geval aan het juiste adres voor mega leuke kerstcadeautjes én lekkere versnaperingen. Waar wacht je nog op?
Geopend: 17 december 2023.

4. Funky Xmas Market in de Westergas

De ‘Funky Xmas Market’ wordt dit jaar weer georganiseerd door de bekende Sunday Markets, op het cultuurpark van de Westergas! Je kan er echt alle soorten kerstcadeaus vinden en kunt er prima een dagje uit van maken, de kerstmarkt is maar één dag, geen hele maand. Geniet van de lekkere kersthapjes, de warme choco, de leuke hebbedingetjes én live optredens.
Geopend: zondag 17 december.

Bonustip: het Lichtjesfestival Amsterdam

Oké, een beetje vals spelen want het is niet echt een kerstmarkt. Maar wist je dat elk jaar het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers zet? Vanaf 30 november tot 21 januari 2024 kun je samen met je date, vrienden, familie of gewoon alleen genieten van de ontwerpen die de stad verlichten. Dit kun je doen door een rondvaart tour te boeken of actief de benenwagen te pakken!

En, op welke leuke kerstmarkten in Amsterdam 2023 & 2024 ben jij te vinden?

CategoriesWalk & Visit