4

4 redenen om uit te kijken naar de nieuwe iPhone 15-serie

iphone 15

Je hebt grofweg twee kampen in smartphoneland: je hebt de gebruikers die de voorkeur geven aan Android-smartphones, en je hebt de mensen die zweren bij de iPhone en waarschijnlijk ook andere Apple-gadgets. Als jij bij die laatste groep hoort, dan is de nazomer altijd een interessante tijd van het jaar, want dan brengt Apple haar nieuwe reeks iPhones op de markt. Ditmaal zijn we alweer toe aan de iPhone 15. We geven vier redenen om uit te kijken naar de nieuwe iPhone 15-serie (en één reden om er misschien níet naar uit te kijken).

Extra krachtige en zuinige processor

Apple zorgt zelf voor haar processoren in de vorm van de Bionic-chips. Deze worden telkens weer een stukje beter en dat is ook zeker nu het geval. Alle toestellen in de serie krijgen een processor die krachtiger en zuiniger is dan hun voorganger. In het geval van de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus is dit de A16 Bionic-chip, en bij de Pro en de Pro Max is het de A17 Bionic-chip.

Langer doen met een volle accu

Vind je het irritant dat jouw iPhone het niet een volledige dag volhoudt op een volle accu? Misschien is dat probleem wel een heel eind opgelost als je een nieuwe smartphone uit de iPhone 15-serie koopt. Apple heeft namelijk geïnvesteerd in de accucapaciteit van de toestellen, waardoor er – afhankelijk van het model – 11 tot 18 procent op vooruitgaan ten opzichte van hun voorganger. Omdat ook de processoren zuiniger zijn ten opzichte van hun voorgangers, levert dat een extra lange batterijduur op voor de nieuwe toestellen.

Betere hoofdcamera op standaardmodel en Plus

Hoewel de iPhone garant staat voor prima camera’s, waren de hoofdcamera’s van het standaardmodel en de Plus bij de vorige serie ‘slechts’ 12 MP. Dat leverde prima foto’s op, maar bij het bijsnijden kon te veel verloren gaan om nog een goede kwaliteit over te houden. Dat probleem is er niet meer in de nieuwe serie, want zowel de iPhone 15 als de iPhone 15 Plus hebben een hoofdcamera van 48 MP.

Afbeelding met Mobiele telefoon, gadget, Draagbaar communicatietoestel, Elektronisch apparaat

Automatisch gegenereerde beschrijving

Periscooplens

Als je bereid bent diep in de buidel te tasten voor de nieuwe iPhone 15 Pro Max, het meest luxe toestel in de serie, dan krijg je daar een interessante nieuwe feature voor terug: de periscooplens. Dit is geen lens die uitsteekt zoals een traditionele periscoop, maar wel een ingenieus systeem met spiegels dat voor aanzienlijk betere zoommogelijkheden gaat zorgen. Het is echt nog een noviteit bij smartphones en zou moeten gaan inhouden dat je tot wel 6x kunt zoomen met je iPhone-camera. Zo maak je ook goede foodfoto’s van het eten van het bord van degene die een tafel verderop zit!

Nu heb je nog de reden om níet uit te kijken naar de nieuwe iPhone 15-serie van ons tegoed. Als je een traditionele iPhone-gebruiker bent, zit je er vast niet zo op te wachten dat de Lightning-oplaadpoort vervangen wordt door een usb-c poort. Toch is dat nu het geval, in Europa in ieder geval. Vanaf eind 2024 moeten veel oplaadbare elektronische apparaten namelijk van een usb-c oplaadpoort voorzien op voorschrift van de Europese Unie. Apple geeft daar nu dus alvast gehoor aan. Dat betekent dus dat je een nieuw kabeltje nodig hebt voor je oude oplader en mogelijk ook bepaalde randapparatuur.

CategoriesNiet gecategoriseerd