D

DIGITAAL DRANKJE MET.. RENEE VERVOORN, CO-FOUNDER VAN PLTS STUDIOS

interview renee vervoorn founder plts studios

Girls Who Support!
Wie? Nou, creatieve ondernemers.
En hoe dan? Door ff met ze te bellen, en hun verhaal op digitaal papier te zetten, for everyone to read.
In ons nieuwe rubriek ‘digitaal drankje met..’ bellen we – geheel in stijl, vanaf de keukentafel met de telefoon in de ene en een glaasje wijn in de andere hand – ondernemers die getroffen zijn door de corona crisis. Hoe reageren zij hierop? 

Duizendpoot Renée heeft al een carrière als model en presentatrice achter de rug wanneer ze in 2017 samen met haar man het populaire fitness boutique keten PLTS studios opricht. Hoe gaat deze doorgewinterde onderneemster om met de huidige crisis? Hoe is het om samen met je man te ondernemen en wat zijn haar tips voor andere founders? Wij bespreken het in dit nieuwe Digitale Drankje met powervrouw Renée Vervoorn, co-founder van PLTS.

Zelf ben ik groots fan van PLTS en zeker een keer per week in jullie studio’s te vinden. Voor de lezers die het niet kennen: wat is PLTS (reformer pilates)?

”Wat super leuk om te horen dat je regelmatig een les doet bij ons! Reformer Pilates is een innovatieve vorm van pilates. Het vormt je lichaam van top tot teen en je verbrand een heleboel calorieën met oefeningen die voortkomen uit pilates.

De full-body workout wordt gedaan op onze eigen PLTS reformer machines waarbij je dankzij de weerstand continue spanning hebt op je core. Daarnaast helpen de machines je spieren te verlengen, te verstevigen én train je jouw flexibiliteit.”

Was het van het begin af aan een succes in Nederland, of moesten de Amsterdammers wennen aan pilates?

”We waren de eerste in Nederland die dit type workout introduceerden dus we hadden het zogenaamde first mover advantage. Dat was heel fijn! Daardoor was er meteen veel interesse vanuit de media en dat helpt zeker bij het openen van een nieuw concept.

Al vrij snel was de capaciteit in de eerste studio volledig benut en keken we uit naar een twee locatie. Ondertussen hebben we 3 locaties in Amsterdam (Zuid, Oost en West) en binnenkort openen we de deuren in Rotterdam.

Het klinkt nu alsof alles heel easy ging, maar de afgelopen 3 jaar hebben we vooral heel hard gewerkt aan de uitrol van ons concept. Dat de eerste studio goed liep was heel fijn, maar het uitbouwen van een soortgelijk concept vraagt natuurlijk veel focus, tijd en energie. Iets wat we er met veel liefde in hebben gestoken!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Now more than ever, we’ve got so much appreciation for the healthcare workers around the world. We strongly feel the urge to give back to the ones who are caring for us, the ones who are risking their lives & working their asses off in hospitals. These are true heroes and the ones we wish to support and applaud. We give away a 6 months unlimited PLTS membership to 5 healthcare workers! So 5 half year unlimited’s in total ????????. * Worth € 1.000,-, valid at all PLTS studio’s and activated upon re-opening Please follow @plts_studios (feed and stories) for more info. & how to participate in this give away ❤️ #covid #covi̇d19 #healthcare #healthcareworkers #healthcareprofessional #giveaway #giveawaytime #ondernemendemama #fitnessvrouwen #plts #pltsstudios #amsterdam #rotterdam #fitness

Een bericht gedeeld door Renée Vervoorn (@reneevervoorn) op

Al een aantal weken zijn de deuren van de studio’s verplicht dicht. Hoe gaan jullie hier mee om?

”Het is een rollercoaster. De ene dag start ik heel positief met een workout en meditatie en heb ik goede hoop, de andere dag ben ik stukken minder positief en maak ik me zorgen om de toekomst voor de wereld, voor Nederland, voor onze economie én voor onze branche.

Wel zijn we druk met het opnemen van online lessen zodat onze klanten toch nog thuis een workout kunnen doen en we de connectie met onze klanten behouden. Ook werken we achter de schermen hard aan het verbeteren en optimaliseren van bepaalde processen, zodat we straks full force door kunnen.”

Meer interviews met ondernemers over het effect van de crisis op hun business lees je hier >

Er zijn steeds meer sportscholen die nu met betaalde online lessen komen. PLTS biedt nog steeds gratis workout video’s aan. Is dit een bewuste keuze?

”Dit is inderdaad een hele bewuste keuze. De vraag die we onszelf hebben gesteld is in hoeverre het een meerwaarde oplevert naast alle free of charge content. Er zijn namelijk zo verschrikkelijk veel gratis online lessen te vinden. En in hoeverre zijn we bij betaalde online lessen in staat om ons concept te waarborgen?

We hebben een uniek concept door het gebruik van PLTS Reformer machines en dat is niet zomaar te vervangen. Op dit moment zijn we dus aan het onderzoeken in hoeverre betaalde lessen via bijvoorbeeld Zoom passen bij ons les concept. En of dit inderdaad een waardevolle vervanging zou zijn voor onze reguliere high intensity reformer pilates lessen in de studio’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@goricaz is back again for another killer workout! Grab some water and prepare yourself for some serious burn ????

Een bericht gedeeld door P L T S (@plts_studios) op

Hoe nemen jullie deze video’s dan op?

”Tot nu toe hebben we via IGTV zo’n 30 video’s opgenomen. Daarnaast hebben we super mooie en zeer doeltreffende 30 minutes workouts gedeeld via Vimeo. Vooral de video’s via Vimeo zijn kwalitatief heel sterk en ondersteunen ons concept en uitstraling. Zo kunnen onze klanten toch nog een workout doen in de tijd dat de deuren van onze PLTS studios gesloten zijn.”

16 x Gezonde & frisse recepten voor dit seizoen >

Nu is het vaak vechten om een plekje op een van de reformers te bemachtigen. Ben je bang dat mensen straks sneller thuis lesjes gaan volgen, ook als de sportscholen wél weer open mogen?

”Nee. daar ben ik absoluut niet bang voor. Iedereen mist nu het meeste de connectie met elkaar en met de trainer. En die kunnen we alleen bieden in real life classes. Daarnaast zijn PLTS lessen 50 minutes just for you.

Een video workout in je eigen huis met een familie om je heen is compleet anders dan de ervaring die je hebt in onze studio’s. Tenslotte kun je thuis heel hard trainen maar de intensiteit van een PLTS workout kan je alleen op de reformer écht ervaren.

Hoe zie jij de toekomst van de sportscholen voor je in de 1,5 meter samenleving?

”Ons concept was zelfs voor corona, corona proof. Onze machines staan redelijk ver van elkaar, en daardoor begeef je je de gehele 50 minuten op afstand. De complete workout vind plaats op de machine waardoor je niemand aanraakt.

Wij hebben een heel protocol klaarliggen dat we bij de gemeentes hebben ingeleverd waarin wij de indeling van de studio’s hebben uitgelegd en aangeven dat we klaar zijn voor her-opening.

Voor big box gyms zie ik ook veel mogelijkheden ,als de protocollen maar voldoende veiligheid bieden en nageleefd worden. De toekomst zie ik voor ons allen nog steeds heel positief in. We moeten flexibel zijn en omschakelen naar een nieuw normaal, maar we’ve got this!”

Dan een brutale vraag: samen met jouw man run je meerdere sportscholen. Zet zo’n crisis druk op jullie relatie?

”In alle eerlijkheid; deze crisis zet druk op zo ongeveer álles en dus ook onze relatie. Niet alleen onze eigen relatie, maar ook onze relaties met anderen. Iedereen, zowel in onze bedrijven als bij ons thuis, gaat anders om met deze situatie. We hebben ook twee dochters dus tuurlijk heeft het invloed, net zoals in andere gezinnen. Wat heel erg belangrijk is (nu meer dan ooit) is me-time inbouwen.

Ik ga daarom regelmatig even met de hond het bos in. Alleen. Of even een uurtje sporten of mediteren. Dus so far, so good. Guy en ik zijn een goed team.”

Mediteren kun je leren: 10 x apps die daarbij helpen >

Heb je nog een tip voor andere ondernemers die samen met hun partner werken om deze crisis goed door te komen?

”Accepteer de verschillen in reageren op de crisis, omarm de karakter eigenschappen die je partner wellicht heeft en jij niet en visa versa. En: bouw me-time in om op te laden en/of te ontladen. Me-time is alles!”

Op de hoogte blijven van PLTS video workouts én klaar voor een dagelijkse dosis met inspirerende content? Volg Renée VervoornPLTS op Instagram!

CategoriesDrankje met