&

”GEDEELDE FOCUS IS GEEN FOCUS” | Drankje met… Founder Booty Club June Mirit

bootyclub - groepslessen amsterdam - jimmy woo - chin chin club groepslessen.

Toen haar goede advocatenbaan op de Zuidas haar doodongelukkig maakte, wist ze dat het tijd was voor iets nieuws. Een business plan vond ze in doordeweeks leegstaande clubs, waar ze groepslessen gaf in een uitgaansvibe. Het werd razend populair en nu liggen er zelfs internationale plannen op de loer. Wij spraken June Mirit, founder van BootyClub.nl – waarbij je inderdaad je booty traint in een club.

June! Even voor onze lezers, wat zouden we over jou moeten weten?

”Dat ik ook in juni geboren ben, dan hebben we die alvast getackeld haha. Ik ben 28 jaar, woon in Amsterdam en ben de founder van Booty Club.’

Én je bent Master of Laws, maar hoe kwam je op het idee om Booty Club op te richten?

”Ik heb een aantal jaar – tijdens en na m’n Rechten studie – op een advocatenkantoor gewerkt. Toen ik eenmaal op de Zuidas zat, was ik zo ongelukkig dat ik letterlijk iedere zondag moest huilen omdat het bijna weer maandag zou zijn. Ik wist dat er iets moest veranderen en heb toen een redelijk impulsieve beslissing genomen om m’n baan op te zeggen. Alle zekerheid die ik had: een goed salaris, een auto van de zaak etc. viel weg. Ik kon letterlijk financieel 2 maanden door.

Ik had altijd al een passie voor sporten en trainen, dus ik heb binnen no time m’n Personal Training certificaat gehaald en ben begonnen met PT en groepslessen. Al vrij snel kwam ik erachter dat groepslessen meer mijn ding was, omdat ik daar zoveel meer energie van kreeg.”

”Ik moest iedere zondag moest huilen omdat het bijna weer maandag zou zijn.”

”In het begin van 2018 ben ik begonnen met Booty Camp omdat ik van veel vrouwen vaak de vraag kreeg hoe ik zelf m’n billen trainde, dus ik zag hier gelijk business in. Booty Camp gaf ik buiten in verschillende parken en dat liep enorm goed. Op een gegeven moment zou de zomer bijna ten einde komen en aangezien ik niet het type trainer ben die er gelukkig van wordt om door weer en wind buiten les te geven, kwam ik op het idee van workouts in een club.

Clubs staan natuurlijk vaak leeg op de meest populaire sportdagen- en tijden en je hebt hier alles wat je nodig hebt: een toffe ruimte, goede geluidsinstallatie en goed licht. In oktober 2018 ben ik begonnen met 4 lessen in de Jimmy Woo en ondertussen geven we lessen op een aantal unieke locaties in Amsterdam, zoals natuurlijk nog steeds de Jimmy, maar ook de Chin Chin, Strand Zuid, Meneer Nieges en Hotel V. Het team bestaat nu uit 6 meiden en we keep on growing!”

bootyclub - groepslessen amsterdam - jimmy woo - chin chin club groepslessen.Team BOOTYCLUB – interview June Mirit

En kun je deze uiteenlopende businesses nog goed combineren?

”In 2018 werkte ik ook nog bij een record label als legal counsel en dit vond ik echt fantastisch. Echter kwam ik om in het werk omdat ik dit moest combineren met Booty Club en heb ik eind januari van dit jaar (2019) toch de beslissing genomen om daar te stoppen en me volledig te focussen op Booty Club”

”Als je iets wilt laten groeien moet je je volledige focus hebben”

”Als je iets wilt laten groeien moet je je volledige focus hebben. Gedeelde focus is geen focus, zeg ik wel eens. Ik deed tot 2 maanden geleden ook nog freelance legal klussen voor bijvoorbeeld managers en bedrijven die hun merk willen deponeren, maar ook daar heb ik nu helaas geen tijd meer voor. Ik merk wel dat het met het runnen van je eigen business een grote pré is als je juridisch onderlegd bent, daar ik natuurlijk vaak met contracten en juridische vraagstukken te maken krijg.”

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van het runnen van je eigen bedrijf?

”Eerlijk gezegd denk ik dat het echte hoogtepunt nog moet komen, maar de vrijheid die ik iedere dag weer heb is onbetaalbaar en voelt letterlijk iedere dag als een hoogtepunt. Mijn eigen tijd indelen, meetings inplannen waar en wanneer ik wil, niet de hele dag op kantoor zitten omdat dat van je wordt verwacht. Dat laatste vind ik sowieso een enorm achterhaald idee.

Ik heb zelf al jaren last van slaapproblemen en ben echt een avondmens. Ik ben het meest productief vanaf een uur of 23:00 en dan kan ik makkelijk tot 00u ’s nachts door, maar zet je mij om 8:00 voor een laptop (of waar dan ook haha) dan komt er niet veel uit m’n handen.

In mijn eigen bedrijf zal ik ook altijd mensen de vrijheid willen geven om te werken wanneer zij het meest productief zijn, en niet van 9:00 tot 17:00 omdat de maatschappij heeft bedacht dat het normaal is om op maandagochtend om 9:00 voor het koffiezetapparaat te staan om je weekend te bespreken met je collega’s.”

bootyclub - groepslessen amsterdam - jimmy woo - chin chin club groepslessen.

En heb je ook wel eens gedacht ‘shit, waar ben ik aan begonnen?’ Zo ja, wanneer was dat? 

”Eigenlijk niet. Ik weet waar ik het voor doe. Maar er is zeker een keerzijde. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik 24/7 bezig ben met m’n bedrijf en hier hebben een aantal dingen zeker onder te lijden (gehad). Misschien is dit ook een proces waar ik doorheen moet als ondernemer, maar ik denk dat je als ondernemer altijd op scherp staat.

Het heeft me bijvoorbeeld echt maanden gekost totdat ik eindelijk een keer een andere trainer les kon laten geven zonder er zelf bij te zijn, maar dat is puur de perfectionist in mij. Ook denk ik dat er een groot verschil is of je een bedrijf in je eentje runt of met z’n tweeën. Op dit moment doe ik de hele background nog in m’n eentje, dus je hebt het gevoel dat je nooit kunt verslappen.”

Meer interviews met girlbosses vind je hier >

Hoe dan ook is Booty Club ontzettend populair. Waar ligt dat volgens jou aan?

”Ten eerste ligt dit uiteraard aan het vernieuwende concept omdat we workouts aanbieden op unieke locaties, maar mensen blijven terug komen omdat we met Booty Club een bepaalde vibe en gezelligheid neerzetten. Je staat niet onder TL-licht, we doen alle oefeningen op de muziek en de beat en iedere trainer heeft echt persoonlijkheid en uitstraling.

Hier zoek ik de meiden ook op uit. Ik wil iemand met een verhaal en met zelfverzekerdheid. Iemand die de les kan ‘ownen’. Tot slot is het bij mij een must dat NIEMAND de les uitgaat met het idee dat ze niet gezien zijn. Iedereen moet dezelfde aandacht krijgen en gezien worden. Stukje women empowerment ook.” 

Welke tip zou je ambitieuze vrouwen meegeven die ook iets voor zichzelf willen beginnen, in welk vakgebied dan ook?

”Zet ten eerste alle stereotyperende gedachten opzij en stap even af van hetgeen anderen eventueel zouden kunnen gaan denken. Ga terug naar jezelf en probeer jezelf in te beelden over 5 of 10 jaar. Hoe zie je jezelf voor je? Ik denk dat we allemaal van binnen stiekem wel weten wat we willen, maar we worden teveel geconfronteerd met de meningen van anderen en dit zorgt voor ruis op je eigen lijn.

Wanneer je jezelf voor ogen hebt, ga mediteren en visualiseren. En dan het allerbelangrijkste: DOEN. Dive in head first. Je weet alleen of je kan zwemmen als je springt. Last but not least, heb het vertrouwen in jezelf dat welk obstakel je ook voor je hebt, je dit linksom of rechtsom overwint. Het vertrouwen in jezelf, je eigen kunnen en je eigen kracht is echt key. In het ondernemen, maar ook in het leven in general.”

”Ik kan moeilijk de uit-knop vinden. Het woord ontspannen komt niet echt in m’n vocabulaire voor”

Wat zou je zelf nog heel graag willen bereiken, zowel persoonlijk als op carrière gebied? 

”Persoonlijk hoop ik iets meer rust te vinden in mezelf. Ik sta altijd aan en kan moeilijk de uit-knop vinden. Het woord ontspannen komt niet echt in m’n vocabulaire voor, maar ik weet dat dit iets is waar ik aan moet werken en dan probeer ik ook weer iedere dag te doen.

Carrière wise komt er heel veel aan, waar ik helaas nu nog niet teveel over kwijt kan, maar uiteindelijk hoop ik Booty Club op internationaal niveau te brengen en de eerste stap hierin wordt op korte termijn gezet, dus stay tuned haha!”

Een keer een groepsles volgen in een van de populairste clubs van Amsterdam? Check de website of Instagram van BOOTYCLUB voor meer informatie!

CategoriesDrankje met