5

5 x INTERIEURTRENDS IN 2024: DIT GA JE TERUGZIEN

interieurtrends 2024

Ben je van plan om dit jaar te verhuizen of ben je simpelweg toe aan een frisse wind in je interieur? Deze nieuwe interieurtrends zijn misschien wel precies wat je zoekt. Zo maar een paar suggesties, here we go.

1. Ronde vormen en zachte materialen

Ronde vormen en zachte materialen zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Dit sluit dan ook helemaal aan bij de trend voor organische en natuurlijke vormen en elementen. Deze materialen maken de uitstraling van je interieur dan ook een stuk zachter. Denk hierbij aan ronde meubels zoals kasten en tafels en kies voor zachte materialen zoals een vloerkleed in de zithoek of een lekker zacht kleed bij de bank. Kussens en kleedjes maken het geheel een stuk knusser, vooral in de winter zijn deze items natuurlijk onmisbaar. 

Door deze interieurtrend in 2024 worden vooral de aspecten rondom het comfort en knusheid van jouw interieur versterkt. Om het geheel af te maken zou je bijvoorbeeld ook nog gezellige kaarsen als decoratie kunnen gebruiken. Hiermee komt het zachte karakter ’s avonds extra goed naar voren. 

2. Zorg voor een persoonlijke touch

Ook het toevoegen van een persoonlijke touch in jouw interieur is onmisbaar geworden. De laatste jaren zien we steeds meer dat elementen worden omgetoverd middels upcyclen, recyclen of een do it yourself project. Voeg hier nog een zelf geschilderd schilderij aan toe of maak van klei kaarsenhouders. Door zelf aan de slag te gaan heb je talloze unieke elementen in jouw interieur, passend bij jouw persoonlijkheid.

Voor het upcyclen kun je ook meubels bij de kringloop halen. Door deze schuren en in een kleur te verven die jij mooi vindt, heb je direct al een andere look en feel dan een standaard IKEA kast die ieder huishouden heeft staan. Overigens is er bij de kringloop genoeg leuk spul te vinden die je kunt recyclen. Bij vintage winkels of markten zou je ook goed moeten slagen om spulletjes voor je interieur te vinden die je kan hergebruiken. 

Meer interieurtrends 2024 vind je onder de foto >

interieur trends 2023 - trends voor interieur - woontrends - veneta raadecoratie

3. Deze trendy kleuren zijn een blijvertje

Als je jouw interieur een nieuw kleurtje wil geven, is het allereerst natuurlijk belangrijk dat je een kleur kiest die je zelf leuk vindt. Maar je wilt natuurlijk ook voor iets gaan dat past bij de huidige tijdgeest. Om je toch een handje te helpen hebben we de kleuren die op dit moment trendy zijn voor je opgesomd: 

  • terracotta
  • alle kleuren groen
  • lichte paarse kleuren
  • neon accenten 

Je zou je interieur ook kunnen pimpen door het groener te maken met planten. Planten maken een huis gezelliger en met neonkleurige plantenpotten zal je al helemaal met de trend mee gaan. 

5. Belang van duurzaamheid

Een belangrijk aandachtspunt dat steeds belangrijker wordt in het interieur is de aandacht voor duurzaamheid. Het klimaat gaat een steeds grotere rol spelen en dat is terug te zien in de trends. Een voorbeeld van een duurzame trend is bijvoorbeeld de opkomst van meubels die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of accessoires die gemaakt zijn door middel van milieuvriendelijke productiemethoden. Een voorbeeld van een duurzaam materiaal is bamboe. Van een tv-meubel van bamboe tot een dressoir of andere kasten en tafels, er zijn genoeg meubelstukken te bedenken die er ook met duurzaam materiaal fantastisch uitzien! 

En, welke van deze interieurtrends ga jij toepassen?

CategoriesNiet gecategoriseerd