5

5 x DE LEUKSTE WOONTRENDS VAN 2020

interieur trends 2023 - trends voor interieur - woontrends - veneta raadecoratie

Spelen met groene tinten, een multifunctionele inrichting en milieubewust stylen. Benieuwd naar de interieurtrends van 2020 en hoe jij deze thuis kunt toepassen? Hier vind je ze!

Kun jij wel wat interieuradvies gebruiken? Hier vind je de leukste woontrends van 2020 >

Urban Jungle

Planten in huis zijn altijd al geliefd geweest, maar op basis van 200% meer zoekresultaten zien ze bij Pinterest dat planten in huis nog populairder worden. Dan gaat het vooral om de planten die weinig tot geen onderhoud nodig hebben en dus niet snel dood gaan. Good to know: deze kamerplanten houd je met gemak in leven.

6 x kookboeken die iedere foodie in huis moet hebben >

Groen, groener, groenst

Niet alleen planten zorgen in 2020 voor groen in huis, ook in het interieur zelf komt deze kleur steeds vaker terug. Groene muren, groene gordijnen, (mint)groene kussens. Groen is dé interieurkleur van 2020. Zo hebben bekende verfmerken zoals Flexa & Histor groen als trendkleur van het jaar uitgekozen. Zij gingen voor een lichtgroene kleur met grijze en blauwe elementen.

Groen als trendkleur in je interieur

Milieubewust stylen

Duurzaamheid krijgt een steeds prominentere rol, ook als het om interieur gaat. Want naast een groene kleur van de planten op de muur heeft groen nog een derde betekenis. In 2020 zijn milieuvriendelijkheid en duurzaamheid binnen het interieur ook meer dan ooit een trend.

Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld milieuvriendelijke verf aanschaffen, kan er geïnvesteerd worden in makkelijke energiebesparende middelen en koopt men alleen items die ze écht heel mooi vinden, om massaproductie tegen te gaan. Hier vind je 15 tips voor een milieubewust interieur >

Natuurlijke materialen en tinten

Deze interieurtrend van 2020 sluit ook aan bij de bovenstaande trend om milieubewust te leven. Natuurlijke materialen en kleuren vind je in steeds meer interieurwinkels en geven je huis een frisse, natuurlijke look. Denk aan vitrages voor een natuurlijke lichtinval, kurkwanden en multiplex, rieten en jute voor de afwerking van meubels. Natuurlijke elementen worden steeds meer toegevoegd in het interieur om zo meer bewust te zijn met de natuur.

interieur trends 2020 - trends voor interieur - woontrends - veneta raadecoratieInterieuradvies // woontrends 2020 // kleurtrends // kleine woning inrichten

Multifunctionele inrichting

De bevolking groeit, vooral in de steden. Kortom: meer mensen, minder ruimte. Dat vereist een multifunctionele inrichting van je huis. Deze demografische verandering vertaalt zich in de komende interieurtrends. Daardoor wordt er steeds creatiever omgegaan met kleine ruimtes, zodat alles erin kan en de ruimte er steeds leuk uitziet.

Met welke interieur trend ga jij zelf thuis aan de slag?

Bron omslagfoto: Jan Skacelic Art
CategoriesWeekend tips