6

6 KOOKBOEKEN DIE IEDERE FOODIE IN HUIS WILT

Zou het niet prachtig zijn als we nooit meer hoefden te koken? Elk weekend uiteten en doordeweeks lekker bestellen en niet van de bank afkomen. Jammer genoeg hebben de meeste van ons geen bodemloze portemonnee. So cooking it is! Dit zijn kookboeken die je niet mag missen in je collectie.

Zou het niet prachtig zijn als we nooit meer hoefden te koken? Elk weekend uiteten en doordeweeks lekker bestellen en niet van de bank afkomen. Jammer genoeg hebben de meeste van ons geen bodemloze portemonnee. So cooking it is! En dan kunnen we er net zo goed een hobby van maken. Of je nou wilt uitsloven voor een dinertje of omdat je gewoon een foodlover bent. Deze 6 kookboeken mag missen in je collectie.

Havermoutje – Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

We kunnen het niet meer ontkennen. Er is een havermout-epidemie aan de gang. Bij elke hippe lunchroom staat er wel een vorm van havermout op de menukaart. Havermoutkoekjes, havermoutpannenkoekjes of gewoon havermout, you name it. Als je helemaal klaar bent met de havermoutontbijtjes, kan je dit boek beter aan je voorbij laten gaan. Maar als jij wel van deze foodtrend bent is dit hét boek voor jou. In Havermoutje staan namelijk 70 recepten: van pasta tot pannenkoeken en dat allemaal van havermout.

Kookboeken voor foodies | Bron: bol.com

Jamie’s comfort food – Jamie Oliver

Of het nou ligt aan zijn heerlijke accent of zijn zachtaardige karakter, er zijn maar heel weinig mensen die niet gek zijn op deze kok. Jamie Oliver mag daarom ook gewoon niet missen in een lijstje met kookboeken. Maar genoeg over Jaimie en terug naar zijn kookboek. De naam van het boek zegt het eigenlijk al, Jamie’s comfort food staat vol met meer dan 100 finger licking good comfort food recepten. Do we need to say more?

Kookboeken voor foodies | Bron: Bol.com

Geen fan van kookboeken maar wel van lezen? Van dit literatuurlijstje word je blij!

Het 5 or less-kookboek – Chickslovefood

Hoe vervelend is het wanneer je net thuiskomt van boodschappen doen en weer terug mag, omdat je net dat ene ingrediënt bent vergeten. Daar heb je met het 5 or less-kookboek geen last meer van, want alle recepten zijn te bereiden met vijf of minder ingrediënten. Het 5 or less-kookboek is vet handig voor wanneer je even een snelle hap in elkaar wilt flansen. Perfect voor de drukke vrouwen onder ons die totaal geen keukenprinsessen zijn. Ja hoor, ook voor jou is er een kookboek.

Kookboeken voor foodies | Bron: Bol.com

Cravings – Chrissy Teigen

Waarom we gek zijn op Chrissy Teigen? Nou, deze prachtige vrouw rockt social media en is misschien ook wel de grappigste vrouw op Twitter. Je snapt dan ook vast wel dat haar kookboek een musthave is. De recepten in haar boek zijn heel erg makkelijk na te maken en ook nog op een supergrappige manier opgeschreven. Volgens Chrissy moeten we leven in the food-filled moment. Lekker toegeven aan je cravings dus!

Kookboeken voor foodies | Bron: Bol.com

Deze online recepten zijn binnen 30 minuten klaar!

Koken con amore – Sophia Loren

Everything you see, I owe to spaghetti”, het is de geweldige uitspraak van de Italiaanse actrice Sophia Loren. Deze duizendpoot van een vrouw is niet alleen een sekssymbool en een stijlicoon, maar blijkbaar ook chef-kok. In de jaren ’70 bracht Sophia haar boek Koken con amore uit, maar jammer genoeg werd dit boek na een tijdje een beetje vergeten. Gelukkig kwam een uitgeverij in 2015 met het briljante idee om het boek opnieuw uit te brengen in een fris jasje. Haar boek staat vol met traditionele Italiaanse recepten met een touch van Miss Loren. Elke vrouw met passie voor Italiaans eten moet dit kookboek in haar boekenkast hebben liggen! 

Leuke kookboeken | Bron: Bol.com

Cocktails met Tess – Tess Posthumus

Dit zou geen artikel van Girls Who Magazine zijn als het woord cocktail niet wordt genoemd. Als we dan een cocktailboek voor je uitzoeken, kiezen we ook meteen de beste. Tess Posthumus is namelijk ’s wereld beste vrouwelijke bartender. Of je nou je klassieke cocktails wilt verbeteren of op zoek bent naar wat nieuwe inspiratie. Het boek Cocktails met Tess heeft het allemaal, dus plan as soon as possible een girls night en get your drink on!

Cocktailboek | Bron: Bol.com

Welk kookboek ga jij al eerst uit proberen?

PIN IT!

6 X de leukste kookboeken die in jouw keuken moeten staan. #kookboeken #bestekookboeken