I

IJSHOTELS IN EUROPA: DIT ZIJN DE TOFSTE

hotels van ijs - ijshotel lapland - ijshotel lapland finland - IJshotel jukkasjärvi - IJshotel Zweden - ijshotel noorwegen - Wat is een ijshotel - ijshotel finland

Omgeven door ijssculpturen, koude temperaturen en een bed van ijs. Girls Who heeft weer een leuke activiteit voor op de bucketlist: slapen in een hotel van ijs. Waar je dagen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gevuld zijn met winterse bezigheden. Hieronder vind je de leukste ijshotels in Europa!

Van Lapland tot Andorra: dit zijn de leukste ijshotels in Europa >

Wat is een ijshotel?

Voordat we de leukste ijshotels in Europa benoemen, is het handig om te weten wat een ijshotel precies is. De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, een ijshotel is volledig opgebouwd uit ijs. In de wintermaanden, als de temperaturen laag genoeg zijn en er voldoende sneeuw ligt, worden er kamers van ijsblokken en sneeuw gemaakt. Je vindt deze hotels dus niet het hele jaar door.

Tof! Dit zijn 10 x de leukste pretparken in Europa >

Zweden – IJshotel jukkasjärvi

We beginnen met het állereerste hotel dat volledig uit sneeuw en ijs bestaat: ijshotel Jukkasjärvi. Dit toffe ijshotel vind je in Zweden, op 200 kilometer afstand vanaf de Arctic Circle. Niet zo gek dat het hier ijskoud is!

Omgeven door prachtige ijs kunstwerken is de ene kamer nog mooier dan de ander. Alle hotelkamers hebben hier een contante temperatuur van -5 graden Celsius. Door jezelf in de dikke slaapzakken te nestelen blijf je in de avonduren warm. In de ochtend word je wakker gemaakt met een warm glaasje bessensap, dat wilt natuurlijk ook wel helpen.

IJshotel Finland: Kakslauttanen Arctic Resort

In dit ijshotel in Finland slaap je niet in een hotel van ijs, maar in een glazen iglo waarin je recht onder de sterrenhemel slaapt. Met een beetje geluk spot je vanuit je bed het Noorderlicht, hoe tof is dat? Hier boek je een overnachting bij Kakslauttanen Arctic Resort >

Oostenrijk – Igloo Village Kühtai

Een andere leuke ijshotel in Europa vind je in Oostenrijk, in het skigebied Kühtai om precies te zijn. Hier slaap je in traditionele iglo’s, met kamers die kleurrijk zijn verlicht en onder geïsoleerde veldbedden. Kortom: overnachten in Igloo Village maakt van je skivakantie een unieke ervaring!

Ook leuk! Hier vind je de mooiste meren van Europa >

 IJshotel Lapland: Snow Village

Bij Snow village in Lapland slaap je niet alleen in sneeuwkamers. Ook borrelen wordt volledig gedaan in ijs sferen. In de Ice Bar kun je namelijk genieten van drankjes in ijsglazen, aan tafels en op stoelen ook – je raad het vast al – volledig gemaakt van ijs. Zoek je toch liever de warmte op? Dan kun je terecht bij het verwarmde en overdekte logrestaurant.

Ook leuk: vanuit het hotel kun je allerlei winterse activiteiten ondernemen. Denk aan ijsvissen, rendierboerderijen bezoeken of een dagje mee met de hondenslee.

 Andorra: ijshotel Iglú

Ja, ijshotels reiken verder dan Scandinavië én je hoeft écht niet helemaal naar Noord Europa voor een overnachting in een hotel van ijs. Ook in de buurt van het zonnige Spanje en Frankrijk kun je terecht voor een ijskoude ervaring. Zo vind je in de dwergstaat Andorra het ijshotel Iglú, waar je knus met (maximaal zes personen) in een iglo logeert. Hoe leuk klinkt dat?

En, bij welke toffe ijshotels in Europa boek jij een overnachting?

CategoriesEuropa