1

10 x HOTSPOTS RONDOM HET SARPHATIPARK

hotspots sarphatipark - eten sarphatipark - hotspot sarphatipark - wat te doen sarphatipark - doen sarphatipark - scandinavian embassy

Het Sarphatipark is een van de velen parken in Amsterdam. Een plek waar je de drukte van de stad vergeet en alles om je heen mooi groen is. In en rondom het park vind je veel fijne plekjes waar je zeker eens geweest moet zijn. Benieuwd geworden? Hieronder vind je 10 hotspots rondom het Sarphatipark in Amsterdam.

Vind hier de hotspots rondom het Sarphatipark in de Pijp >

Café Krull

Café Krull ligt tegen het Sarphatipark aan. Na het wandelen of chillen in het park kun je hier koffie drinken, uitgebreid borrelen, lunchen of dineren. Good to know: in de zomer is er een fijn terras met picknicktafels en ze hebben hun eigen (blond) biertje!

Scandinavian Embassy

Heb je zin in een tripje naar Zweden maar kun je die reis op het moment niet betalen? Ga dan even naar Scandinavian Embassy. Grote kans dat je hier alleen Zweeds (of Engels) om je heen hoort. Lekker smullen van een Scandi lunch met zalm en veggies. En bij je koffie natuurlijk lekker snacken met zo’n heerlijke cinnamon bun.

Badeta Koffiebranders

Badeta is een klein maar fijn koffiezaakje vlakbij het Sarphatipark. Ze schenken er heerlijke koffie in leuke kopjes. Kom hier even lekker tot rust met een ‘bakkie pleur’ of neem hem lekker to go. Wil je deze koffie thuis drinken? Dan kan je deze ook hier kopen!

Rialto

Rialto vind je al zo’n 100 jaar op de Ceintuurbaan tussen de Ferdinand Bolstraat en het Sarphatipark. Er zijn drie zalen en bij dit filmhuis zit ook een gezellig filmcafé. Ideaal dus als je na de film nog zin hebt in een drankje (of vijf) op een bruisende plek!

Café Sarphaat

Op een zonnig hoekje op de Ceintuurbaan vind je dit gezellige café in de Pijp. Hier kun je vanaf 9:00 genieten van ontbijt, lunch met een goed kopje koffie, gezonde sapjes of frisjes. Vanaf 17:00 opent de keuken voor het diner. Ook perfect als borrellocatie!

Ook leuk! Vind hier de hotspots in en rondom het Oosterpark >

Restaurant Artist

Op de hoek van het Sarphatipark en de Tweede Jan Steenstraat zit Restaurant Artist. Een familierestaurant dat al 40 jaar op deze plek zit. De perfecte plek voor een uitgebreide mezzetafel. Je kunt hem hier vegetarisch of met vlees bestellen. Leuk om te weten: deze zaak hangt vol met zwart-wit foto’s van vroeger!

Little Collins

Bij Little Collins kun je ’s ochtends genieten van de before noon brunch. En kun je ’s middags en ’s avonds terecht voor de onwijs lekkere combinaties die op de lunch/diner menu staan. Want één ding is zeker: de Australische eigenaars maken er altijd een feestje van.

GlouGlou 

Op zoek naar een leuke wijnbar met terras in Amsterdam? Dan zit je bij GlouGlou goed. Op de wijnkaart van dit charmante, Frans-achtige wijnbarretje in hartje De Pijp vind je alleen maar natuurwijnen. Naast deze wijnen, serveren ze hier smaakvolle hapjes, die je aan de bar of op het drukke terras kunt nuttigen. GlouGlou is een ‘Bar&Shop’. 

SLA

SLA is een biologische saladebar. Denk hierbij aan een feestje in een salade van geroosterde, gestoomde en/of gepelde groenten en op smaak gebracht ander lekkers. Ze gebruiken alleen de beste onbewerkte ingrediënten, onbespoten geteeld, en duurzaam ingekocht.

Massimo Gelato

Een echte ijssalon-topper is Massimo Gelato. Hier werken ze uitsluitend met seizoensfruit – wat betekent dat het altijd vers en fris is! Ben je vegan? Dan kun je hier zeker ook terecht! Bij Massimo IJsfabriek hebben ze ook genoeg vegan opties.

En, bij welke van deze hotspots in en rondom het Sarphatipark ga jij binnenkort een kijkje nemen?

CategoriesWalk & Visit