1

10 x LEUKE RESTAURANTS IN LJUBLJANA

ljubljana hotspots - restaurants ljubljana - eten in ljubljana - bar lljubljana

Een stad die helaas bijna niemand opnoemt wanneer je een citytrip plant binnen Europa. Terwijl Ljubljana echt vol zit met leuke concepten en je er van het ene kleine winkeltje naar het andere hopt. Overgehaald om deze prachtige plek te bezoeken? Hier vind je de leukste restaurants van Ljubljana.

Vind hier de leukste hotspots van Ljubljana > 

Tink Superfood Café

Tink Superfood café is een goede plek voor een lekker ontbijtje of een healthy lunch. Geniet hier onder andere van heerlijke sandwiches, bowls en smoothies. Ook de huisgemaakte icetea en de koffietjes zijn hier heerlijk.
Google Maps: Tavčarjeva ulica 4, Ljubljana
Tink Superfood Café > 

EK BISTRO

Van verse sappen tot heerlijke bowls, je vind het hier allemaal. Ook lokaal fruit zoals kaki en de perfecte gepocheerde eieren kun je hier dagelijks scoren. Een hele leuke spot om even langs te gaan en de dag goed te beginnen.
Google Maps: Petkovškovo nabrežje 65, Ljubljana
EK BISTRO > 

Vind hier 6 x het beste van Slovenië: het land dat je niet mag overslaan >

Le petit Cafe 

Dit is een Frans café met een restaurant op de eerste verdieping. Je vind het op een stadsplein dat vernoemd is naar de Franse Revolutie. Het café serveert ontbijtjes, warme dranken, snacks en desserts zoals chocoladetaarten, taarten en Belgische wafels.
Google Maps: Trg francoske revolucije 4, Ljubljana
Le petit Cafe >

ROBBA

Met extra aandacht voor kwaliteit in een ontspannen omgeving, is dit een heerlijke plek om naar toe te gaan. Je kunt hier rustig een koffietje wilt drinken of een snelle lunch eten maar ook zeker romantisch dineren. Daarnaast vind je hier heerlijke cocktails met de beste ingrediënten.
Google Maps: Mestni trg 4, Ljubljana
ROBBA >

ljubljana hotspots - restaurants ljubljana - eten in ljubljana - bar lljubljanaBron: ROBBA

Meer leuke hotspots in Ljubljana >


Barbarella Juicebar

Hier bereiden ze dagelijks koudgeperste sappen, verse smoothies, smoothiebowls, avocadotoast en biologische sandwiches. Tijdens de lunchtijd vind je hier heerlijke soepen, salades en rijstschalen en hartige quiches. Zin in iets zoets? Vind hier ook geweldige desserts in een glas, dagelijkse cakes en eiwitrepen.
Google Maps: Slovenska cesta 38,  Ljubljana
Barbarella Juicebar >

Julija

Wil je traditionele Sloveense gerechten proberen? Ga dan langs Julija. Het kan heel druk zijn om hier te eten dus kom op tijd of kom doordeweeks. Natuurlijk kan je hier ook gewoon even reserveren als je zeker wilt zijn van een plekje.
Google Maps: Stari trg 9, Ljubljana
Julija > 

Pop’s Place

Voor de lekkerste burgers en speciaal biertjes moet je bij Pop’s Place zijn. Je vind hier niet alleen goed eten, maar je kan er ook gezellig zitten midden in de stad. Vind hier dus heerlijke (vega)burgers en ander comfortfood.
Google Maps: Cankarjevo Nabrežje 3, Ljubljana
Pop’s Place > 

Meer leuke restaurants in Ljubljana vind je onder de foto >

ljubljana hotspots - restaurants ljubljana - eten in ljubljana - bar lljubljanaBron: Pop’s Place

Nebotičnik

Vanuit dit gebouw heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je genieten van bijvoorbeeld een lekker gebakje een een bakje koffie. Een aanrader is de maanzaadcake, Prekmurska Gibanic.
Google Maps: Štefanova ulica 1, Ljubljana
Nebotičnik >

Tozd

Bij deze bar hebben ze een zwak voor Sloveense ambachtelijke bieren en mooie wijnen. Hier maken ze hun eigen koude koffie, die Ruster wordt genoemd. Als je deze mee naar huis wilt nemen kun je het ook in een fles meekrijgen. Het terras is groot maar binnen is het klein en knus.
Google Maps: Gallusovo nabrežje 27, Ljubljana
Tozd >

ljubljana hotspots - restaurants ljubljana - eten in ljubljana - bar lljubljanaBron: Tozd

Movia

Zin in een biodynamische wijn? Of wil je de wijncultuur van Slovenië leren kennen? Ga dan naar wijnbar Movia. Het interieur is al een bezoek waard en ze hebben hier de lekkerste olijven die je gratis bij je wijntje krijgt. De wijnen die worden verkocht onder de merken Movia en Vila Maria behoren tot de meest erkende en bekroonde Zuidoost-Europese wijnen.
Google Maps: Mestni trg 2, Ljubljana
Movia >

Aan welke van deze hotspots ga jij zeker een bezoekje brengen?

Bron omslagfoto: Movia

CategoriesEuropa