N

NIEUW IN AMSTERDAM: HOLY FOODBAR CAVATARIA

nieuw in amsterdam - tapas in amstedam - cavataria - holy foodbar - hotspots amsterdam - nieuwe restaurants amsterdam

In naam van de cava, het heilige eten en het eeuwige feest. Amen – luidt de slogan van het onlangs geopende Cavataria Holy Spanish Food. De nieuwe aanwinst vind je op de hoek van de Cornelis Krusemanstraat en de Okeghemstraat. Wij zijn overtuigd, nu jullie nog.

Holy details

Een plek waar bubbels en Spaans eten samensmelten. Daar heb je ons. En dan ook nog cavataria heten, daar kunnen we alleen maar laaiend enthousiast van worden. Het concept klopt dan ook nog eens als een kerkdeur. Met glas-in-loodraam, rozenkransen, bijbels en een pronkende biechtstoel is op alle Holy-details gelet. Dineren in kerkelijke sferen, klinkt misschien ongezellig, maar niet in het geval van deze Holy Spanish place in Oud-Zuid.

Sterker nog: het is er hartstikke gezellig. Een fijn interieur, hele gezellige bedieningsmedewerkers en met die fles bubbels op tafel creëer je ook nog een stukje eigen gezelligheid. Dat kan trouwens ook buiten, want ze zijn in het bezit van een gigantisch terras!

Meer fijne terrassen in Amsterdam >

nieuw in amsterdam - tapas in amstedam - cavataria - holy foodbar - hotspots amsterdam - nieuwe restaurants amsterdamTerras Amsterdam – Cavataria Amsterdam – nieuwe restaurants Amsterdam

Stairway to Hell

En dan hebben we het nog niet gehad over de -1 verdieping van de zaak. Waar je terecht komt via de ‘Stariway to Hell’. Dit is conceptueel toch helemaal awesome? Affin, op -1 vind je dus de gruwelijke toiletten. Of je nou toe bent aan een plaspauze of niet, sla een toiletbezoekje zeker niet over in Cavateria.

De meest spraakmakende horecatoiletten van Nederland >

Authentiek Spaans

Maar dan weer boven, het eten. Wat schaft de pot? Verwacht een authentiek Spaanse kaart met een goed uitgevoerde, moderne twist. Begin lekker met de tapasplank, met daarop onder andere chorizo, jamon, manchego en brood. Altijd een goed begin. Vergeet ook zéker niet de ‘Pastel de berenjenas’ (Aubergine taart met tomaat en manchego €9) en de ‘Portobello con cabrales’ (Grote paddenstoelen met blauwader kaas €6) te bestellen!

Girls Who Eat… Tapas!

‘’We willen een totaalbeleving maken van het dineren bij CavaTaria, een unieke avond die je niet eerder kende.’’ Toppers van Cavataria, dat is gelukt! Daarom tippen wij aan alle Girls Who Eat: zet deze zaak op je must-visit-in-Amsterdam-lijstje. Ofzoiets!

Meer restaurant tips in Amsterdam, Utrecht en Den Haag >

Good to know:

Cavataria heeft voor iedere dag van de week iets leuks bedacht:

Elke dinsdag
Cava date night. Eerste date? Cava on the house!

Elke woensdag
Breek de week met sangria kan sangria voor 20

Elke donderdag
Girls night out. Full female table? Free shots!

Elke vrijdag
Fri’nally. Van vijf tot zeven alle cocktails voor 7,50

Elke zaterdag
Kill the silence. Ze testen de speakers vanaf 21:00 uur

Elke zondag
Sinfull Sunday. Van vier tot zes bestel je een la familia plateau tapas voor 15,00

Leuk, of leuk?!

[wdi_feed id=”1″]

 

CategoriesFijne Foodspots