T

TROUWAMBTENAAR VAN JOUW VRIENDEN WORDEN? ZO WORDT JIJ BABS!

BABS worden doe je zo

Ja, je leest het goed! Je kunt voor 1 dag een officiële trouwceremonie op de bruiloft van bijvoorbeeld je beste vriend leiden. Hoe bijzonder en persoonlijk is dat?! Maar zelf trouwambtenaar, ofwel BABS worden, hoe doe je dat?

BABS worden?

BABS is de afkorting voor Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Dat houdt in dat een BABS bevoegd is om iemand in echt echt te verbinden. Wanneer je gaat trouwen bij de gemeente, dan krijg je standaard een trouwambtenaar aangewezen. Toch kun je ook je eigen trouwambtenaar meenemen en dit zorgt ervoor dat de ceremonie extra persoonlijk wordt!

BABS voor 1 dag

Als je gaat trouwen, dan kan dat op drie verschillende manieren. De eerste optie is meteen ook de goedkoopste optie, namelijk een trouwambtenaar die door de gemeente zelf wordt aangewezen voor de bruiloft. De tweede optie is dat je zelf een zelfstandige BABS inhuurt. Deze BABS neemt uitgebreid de tijd om jullie beter te leren kennen om zo een persoonlijk praatje voor te bereiden voor de speciale dag. Als laatste optie kun je iemand die een belangrijke rol in jullie leven speelt aanwijzen die voor 1 dag BABS wordt. Persoonlijker dan dit wordt het niet!

Just married? Lees hier over een geweldige huwelijksreis door Australië >

Kosten BABS voor 1 dag

Je kunt niet zomaar BABS worden. Er zitten een aantal voorwaarden aan verbonden en je moet nagaan bij jouw gemeente of het mogelijk is. Daarna kan je (als bruidspaar) een verzoek indienen bij de gemeente. Naast contact gegevens van het bruidspaar en de BABS heeft de gemeente ook een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Als alles in orde is wordt de trouwambtenaar uitgenodigd bij de gemeente. Hier krijg je alle informatie en kan de BABS door de rechtbank worden beëdigd. Tot slot kun je nog een cursus volgen als trouwambtenaar voor 1 dag. Klik hier voor meer info >

Lees hieronder verder >

BABS

Daarnaast moet je goed nadenken over de kosten van een BABS. Deze kosten verschillen per gemeente, maar je moet rekening houden met €150,00 tot €350,00. In sommige gemeenten is het verplicht om een trouwambtenaar van de gemeente zelf te huren zodat deze persoon kan controleren of alles volgens de regels gaat.

Voordelen en nadelen van zelf BABS zijn

Het grootste voordeel van getrouwd worden door een BABS voor 1 dag is dat je zelf kan kiezen wie jullie trouwambtenaar wordt. Deze persoon zal een hele persoonlijke touch geven aan de ceremonie en dat maakt het erg bijzonder. Ook geeft het een gevoel van controle, omdat je veel invloed hebt op de ceremonie. Toch is BABS worden voor 1 dag niet zo makkelijk als het lijkt. De BABS moet een goede toespraak kunnen houden en dat brengt druk met zich mee. Het kan altijd tegenvallen. Bedenk zelf altijd eerst of je de juiste persoon vraagt voor deze klus én of hij / zij dit ook echt wilt.

Zou jij BABS willen worden voor 1 dag?

CategoriesNiet gecategoriseerd