I

IN DE AGENDA: HET TERRASFESTIVAL VAN HEMTUIN DEZE ZOMER

Ondanks Corona zijn er talloze toffe initiatieven die een top alternatief bieden op de afgelaste festivals. Zo ook het terrasfestival van HEMtuin – Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras verwelkomt je de hele zomer met de leukste entertainment.

Wedden dat je hier naartoe wilt?! Hier lees je alles over dit coronaproof festival >

Het ‘vergeten festival’

Deze zomer opent HEMtuin Nederlands’ grootste culturele playground in de vorm van een terrastival, gelegen op fietsafstand van Amsterdam. Het is een collectief om de culturele- en entertainment industrie tijdens de coronacrisis draaiende te houden.

Het thema is ‘vergeten festival’, wat terugkomt in alle activiteiten. Het groenovergoten Hembrugterrein strekt over 48 hectare en heeft meerdere zalen, loodsen en tuinen waardoor de anderhalvemetermaatregel geen probleem is.

8 x Chille stadsstranden in Amsterdam >

Activiteiten

HEMtuin biedt meerdere activiteiten aan om een echte ‘Terrastival experience’ te creëren. Verspreid over verschillende area’s zijn er de volgende dingen te beleven;

Lichtshow

Dockyard Festival presenteert GRID x Zalansworld; een ‘immersive’ audiovisuele installatie die de bezoeker naar een onontdekt algoritmisch rasterperspectief teleporteert. Klinkt bijzonder? Is het ook. Deze 20 minuten durende show wordt uitgevoerd in samenwerking met EGBERT & SECRET CINEMA. De installatie is een 360 graden experience.

Dinner show

In de binnentuin, ook wel de Main Stage area, kan je genieten van een dinner show, georganiseerd door Boom Chicago, comedy (vrijdag), Mystic Garden, Be Amazed show (zaterdag) en Wicked Jazz Sounds, live muziek (zondag). In een tijdsbestek van 3 uur wordt er een live-entertainment-viergangenmenu geserveerd, iedere dag brengt weer een nieuwe show.

HEMtuin terrasfestival - pop-up terrassen amsterdam - zomer amsterdam coronaHEMtuin terrafestival – coronaproof festival

 

Backstage terras

Op het terrein vind je verschillende terrassen, zoals het Backstage terras waar bezoekers hun ‘rider’ kunnen bestellen. Of het ‘Linksvoor’ terras waar de harde kern elkaar makkelijk terug kan vinden. Daarnaast zijn er verschillende picknicktafels verdeeld over het terrein waar bezoekers vrij kunnen zitten.

Meer toffe pop-up concepten in Amsterdam vind je hier >

Theater carrousel

In de ‘Theater Carrousel’  beleeft de bezoeker in carrousel-vorm een viertal theatervoorstellingen in tijdslots van max. 20 minuten per show, waar ieder stuk wordt opgevoerd door verschillende artiesten, bekend van onder andere De Parade en Oerol.

Festival Experience Museum

De festivalbezoekers kunnen een trip down memory lane maken en het Instagrammable Festival Museum bezoeken. Deze interactieve set up geeft bezoekers het gevoel weer even op een feest te zijn en biedt tal van nostalgische momenten om online te delen.

HEMtuin Express

Een paar keer per dag vertrekt vanaf Amsterdam CS de HEMtuin Express; een ruime boot waarbij de anderhalve meter regel nageleefd kan worden. Deze trip duurt ongeveer 30 minuten en wordt aangeboden met een welkomstdrankje op de heenweg en een gezonde waterbar op de terugweg.

Tickets & Tijdslots

Vanwege de coronamaatregelen moeten de tickets voor verschillende activiteiten online gekocht te worden en voor ieder onderdeel zijn er verschillende tijdslots te reserveren, te vinden via www.hemtuin.nl. Als er plek is, kunnen er op locatie nog lege spots worden gekocht bij de check-in balie.

HEMtuin is vanaf 26 juni de hele zomer geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00u tot 23.00u.
Facebook Event >

Wie neem jij mee naar dit bijzondere coronaproof event?

CategoriesWeekend tips