D

DIT IS HET GOEDKOOPSTE HUIS DAT OP FUNDA TE KOOP STAAT

goedkoopste huis funda

Het is een van onze favoriete activiteiten op le smartphone: naar Funda surfen en villa’s aanklikken die we nooit, maar dan ook nóóit, kunnen betalen. Tenzij we ooit net zo succesvol worden als de Meilandjes, maar die kans achten we klein. Daarom gooien we het eens over een andere boeg en gingen we op zoek naar het goedkoopste huis op Funda. Want zeg nou eerlijk, je kunt beter kijken naar wat er wél mogelijk is, toch?

Goedkoopste huis op Funda

Dat brengt ons naar het zuidwesten van Nederland, naar het Zeeuwse dorp Zaamslag in de gemeente Terneuzen. Daar vind je op zo’n twintig minuten fietsen van de kust het pittoreske Zaamslagveer, ook wel ‘t Veer genoemd. Dit kleine plaatsje, op twee kilometer van het dorp, ligt op een oude dijk en telt 120 inwoners.

Je vindt daar op huisnummer 67 een halfvrijstaand huis voor, hou je vast, 92.500 euro. Nog geen ton dus! En daarmee momenteel het goedkoopste huis op Funda. Maar, en hier komt het addertje, het betreft hier wel een flinke opknapper. De originele woning dateert al uit het begin van de 20e eeuw en hoewel er de laatste 100 jaar veel is aangepast, is een fikse verbouwing toch wel noodzakelijk.

What’s cooking?

Neem de betegelde hal met ‘authentieke’ gaskachel en de keuken. Deze ruimtes hebben eerder wat weg van een badkamer uit de film Saw 1. Wij zeggen muurtje doorbreken naar de woonkamer, nieuwe vloer erin, tegels eruit slopen en een nieuwe keuken plus centrale verwarming erin.

Ook in de woonkamer vind je een uiterst authentieke gaskachel. Die kun je vervangen voor centrale verwarming en voilà, je zit er lekker warmpjes bij. Iets dat ook potentie heeft: de houten vloer. Kwestie van opschuren en lakken.

Dan is er nog de bovenverdieping met twee slaapkamers. Die zijn niet al te groot, maar groot genoeg. Op de overloop tussen beide kamers is ruimte genoeg voor je kledingkast. En eigenlijk wordt het dan al redelijk knus. Zie jij de potentie? Alle foto’s kun je hier bekijken.

Op zoek naar nog meer interieur-inspiratie? Check dan deze 10 populaire interieurboeken

CategoriesInterior Design