A

All about beige: zo komt de gietvloer het best tot z’n recht

gietvloer

Helemaal into the beiges? Dan is het tijd om de spotlight te werpen op een essentieel (beige) element van je interieur: de gietvloer. Hij is de perfecte match voor de Japandi style, een van de allergrootste interieurtrends van dit moment. Maar waarom is de gietvloer zo’n hot item? En hoe integreer je hem naadloos in jouw stijlvolle leefruimte?

Wat is een gietvloer?

Laten we beginnen met de basics: wat is een gietvloer eigenlijk? Een gietvloer is een naadloze vloerbedekking die wordt aangebracht door vloeibaar materiaal op de ondervloer te gieten en vervolgens uit te strijken. Dit materiaal, meestal een mengsel van kunstharsen zoals epoxy, polyurethaan, of cementgebonden materialen, vormt een egale en volledig strakke afwerking over de gehele vloer. Een feest voor het oog en daarom kiezen steeds meer interieur lovers voor een gietvloer in de woonkamer.

Maar hoe breng je die verfijning tot leven? Hier zijn een paar tips om jouw gietvloer te laten stralen:

Licht

Verlichting is de sleutel tot het benadrukken van de glans van jouw gietvloer. Kies voor ingebouwde spotlights of elegante staande lampen die de vloer laten schitteren. Zo wordt jouw interieur een oase van warmte en sereniteit.

Natuurlijke elementen

Een harmonieus contrast creëren is – in ieder huis – essentieel. Combineer de glanzende vloer daarom met natuurlijke materialen zoals linnen gordijnen, wollen tapijten en houten meubels. Deze rustige mix zorgt voor een uitnodigende en warme sfeer waarin iedereen zich (dat hoop je dan!) thuis voelt.

Minimalistische decoratie

Less is more als het gaat om decoratie, horen we vaak. Zo ook in combinatie met de vloer. Laat jouw vloer de hoofdrol spelen door te kiezen voor strakke lijnen, eenvoudige vazen met verse bloemen en zorgvuldig uitgekozen kunstwerken aan de muur. Zo creëer je een rustgevende en stijlvolle ambiance.

Speel met kleur

Speel met kleurenpaletten die de warme tonen van de vloer complimenteren. Zachte pasteltinten zoals zachtroze en poederblauw brengen een vleugje frisheid en gezelligheid in je interieur, perfect afgestemd op de glans van de vloer.

En, hoe ga jij jouw gietvloer laten samensmelten met de rest van je interieur?

CategoriesNiet gecategoriseerd