Ain’t no party like a taco party! Het Mexicaanse gerecht is lekker, makkelijk én je kunt er eindeloos mee variëren. Wij gaan graag een keer voor een variant met vis in plaats van vlees! Hieronder vind je daarom een heerlijk garnalen taco recept voor een geslaagde avond.
Zin in taco’s zonder vlees? Vind hier een heerlijk garnalen taco recept >
Ingrediënten
450 gr middelgrote garnalen (ontdooid en gepeld)
1 ell olijfolie
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
Zout en peper naar smaak
8 tot 10 middelgrote tortilla’s
Toppings: zure room, salsa, ijsbergsla, tomaten, koriander, etc.
Ook lekker! Vind hier nog meer makkelijke en lekkere taco recepten om zelf te maken >
Bereidingswijze
1. Bereid je garnalen voor. Als ze bevroren zijn, laat ze dan onder koud water staan totdat ze ontdooid zijn. Schil ze en verwijder de staarten.
2. Maak ondertussen je toppings klaar.
3. Voeg de garnalen samen met de olijfolie en kruiden toe aan een koekenpan. Kook op middelhoog vuur tot de garnalen niet meer roze zijn, af en toe omdraaien/roeren (ongeveer 5 tot 6 minuten). Voeg indien nodig peper en zout toe.
4. ‘Bouw’ de taco’s met jouw favoriete toppings en daarna kun je er gelijk van genieten!
En, wanneer ga jij dit heerlijke en makkelijke garnalen taco recept zelf maken?
Bron: Salt & Lavender