G

GIRLS WHO WATCH: DRAGONS’ DEN-DEELNEMER EVA DE VISSER GEEFT TIPS

Een Uber-achtige app voor thuiskappers of een bed van karton voor duurzame slaapkopjes. Het nieuwe seizoen van Dragons’ Den is pas twee afleveringen onderweg en al meerdere originele ideeën hebben de revue gepasseerd. Zo ook het idee van Eva de Visser, die met haar platform rouze.me sexy luisterverhalen verkoopt en een flinke investering binnensleepte bij het programma.

Iemand die er bij Dragon’s Den met kop en schouders boven uitstak was dus Eva de Visser. Zij is éen van de pitchers die haar droom achterna jaagt met een origineel idee en een ijzersterke pitch. Dat is niet alleen bewonderenswaardig, maar ook inspirerend.

Voor de rubriek Girls Who Watch spraken we met Eva over haar pitch, haar toekomstplannen en haar tips voor andere ambitieuze levensgenieters.

Hoe was het om mee te doen aan Dragon’s Den?

“Dat was zenuwslopend, want zo’n pitch is niet iets wat ik dagelijks doe. Voor mijn werk heb ik wel vaker met investeerders gesproken, maar niet met vijf tegelijk in een setting vol camera’s. Ik heb slapeloze nachten gehad en ook achteraf dacht ik: ‘Ging dit wel goed?’ En dan zie je de uitzending eindelijk terug en realiseer je je: ‘Ja, dit ging best wel goed!’

Eva werd gevraagd om mee te doen aan Dragons’ Den en zag de exposure voor haar platform rouze.me wel zitten. Zelf zou het niet in haar opgekomen zijn om mee te doen aan een televisieprogramma, maar toch greep ze deze kans met beide handen aan.

“Ik ging er niet van uit dat een van de dragons zou investeren in rouze.me, maar ik deed het voor de extra aandacht die het me zou brengen.” Die aandacht heeft ze gekregen: de dragons waren allemaal enthousiast en Eva kon kiezen met wie ze zou gaan samenwerken.

Hoe heeft ze haar pitch voorbereid? “Het verhaal van rouze.me vertelt zichzelf. Het ís gewoon zo dat erotische fictie het best verkochte boekgenre ter wereld is, maar dat het al snel wordt weggezet als “huisvrouwenporno”.

Daarom is het nog gekker dat een fijne plek voor sexy luisterverhalen nog niet bestaat. Dat maakt het een natuurlijk verhaal, dat makkelijk te vertellen is. Ik heb vooral moeten sleutelen aan het commerciële verhaal, aangezien het in dit programma om investeringen draait.”

eva de visser dragons den
Eva de Visser tijdens haar pitch in Dragons’ Den

Heeft je deelname aan Dragons’ Den tot nieuwe inzichten geleid?

“Niet per se tot nieuwe inzichten, maar wel tot de bevestiging dat echt heel veel mensen enthousiast over rouze.me zijn. Naast de positieve reacties van de dragons heb ik ook veel reacties buiten het programma om gekregen. Waarvan een groot deel afkomstig van mannen, wat maar weer eens bevestigd dat dit genre breed gedragen wordt en heus niet alleen door ‘huisvrouwen’.

Ik weet dat feministische onderwerpen soms een beetje tricky kunnen zijn, maar door alle positieve reacties heb ik eigenlijk alleen maar beseft dat een idee als rouze.me juist wordt toegejuicht.

Wat is je volgende uitdaging?

“De volgende uitdaging is natuurlijk om de deal te sealen. Ik wil de investering rond krijgen, zodat ik de eerste stappen kan zetten naar een groot publiek.” Leuk detail: Eva koos uiteindelijk voor the queen of avocado’s Shawn Harris en dat was precies de dragon die ze voor ogen had. “Na de uitzending heb ik heel veel mails gekregen voor samenwerkingen, dus er zijn genoeg (internationale) ideeën. Dat is heel leuk, maar first things first: Nederland veroveren.”

“Dat wil ik doen met nieuwe, verrassende verhalen. Naast het soort verhalen waar er al veel van is – “het meisje en haar redder” – willen we met rouze.me een nieuwe draai aan erotische fictie geven.

We willen verhalen uitdragen van niet alleen een meisje en haar redder, maar ook andersom. Of van een meisje en een meisje, een jongen en een jongen, of een meisje en een jongen en nog een jongen. De verhalen moeten verrassend zijn, en bovendien van goede kwaliteit.”

En voor alle ambitieuze levensgenieters van Girls Who: heb je een tip?

“Niet te veel nadenken. Gewoon doen. Heel veel mensen hebben heel veel leuke ideeën, maar haken vervolgens af omdat ze er te lang over nadenken. Ze haken af omdat het heel moeilijk is, en het is ook heel moeilijk, maar als je er niet te veel over nadenkt kom je daar pas achter op het moment dat je al best wel ver bent en dan kun je gewoon doorgaan 😉 En streef niet naar perfectie. Ik doe heel veel dingen best wel half, haha, en dat is goed genoeg.”

Dragons’ Den is iedere donderdagavond om 21:30 uur te zien op NPO1. Eva de Visser is te zien in de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Eager for some more inspiration? Hier lees je meer interviews met ondernemende vrouwen >

CategoriesChill