&

‘BLIJF ZO DICHT MOGELIJK BIJ JEZELF’ | DRANKJE MET JIP ISABEL, FITTE FOUNDER VAN FRESHHH

Jip Isabel. Drankje Met.. Jip Isabel, Founder van Freshhh

Zondag; tijd voor een drankje met een inspirerende onderneemster. We interviewden Jip Isabel, founder en hoofdredactrice van Freshhh die bruist van energie. Ik was erg benieuwd hoe ze het allemaal combineert, en waar haar succes is ontstaan. Jij ook? Lees snel verder!

Toen ik Jip Isabel vorige jaar tijdens mijn stage bij Typhoon Hospitality digitaal ontmoette, vertelde ze kort over het avontuur dat ze ging beginnen. Inmiddels is haar online magazine uitgegroeid hét healthy lifestyle platform. Toentertijd kriebelde het bij mij al om een online magazine te starten en ik vond het ontzettend stoer dat ze dit ‘gewoon’ ging doen.

Inmiddels kan ik als beginnend onderneemster in hetzelfde soort vakgebied ontzettend veel van Jip leren. En ik niet alleen, want op zowel werk- als privégebied heeft Jip ontzettend goede tips voor ons.

Jip Isabel, mooie naam trouwens! Wat is jouw Instagram succesfactor?

‘Dat ging heel per ongelijk eigenlijk! Dat was in de eerste instantie nooit mijn intentie. Toen ik eind 2013 begon met afvallen, ben ik in driekwart jaar 15 kilo afgevallen. Daarna begon ik mijn transformaties te delen op mijn persoonlijke Instagram-account. Puur om mezelf en andere te motiveren. Daarnaast begon ik een blog Isabella fit, waar ik mijn eetdagboek en gezonde lifestyle op deelde. Een vriend van mij, de founder van fitdutchies.nl merkte mijn transformatie op. Hij kende mij nog als een vol meisje (ik woog boven de 80 kilo) en besloot dit te delen op zijn platform. Vanaf dat moment ging het heel hard, op 1 dag kreeg ik 3000 nieuwe volgers erbij! Toen de ‘fittrend’ net begon, werkte dat nog zo omdat ‘transformaties’ nog nauwelijks gedeeld werden. Op die manier is mijn Instagram account per ongelijk groot geworden.

‘Freshhh is mijn tool om mensen te helpen bij een gebalanceerd leven.’
Jip Isabel

Daarnaast groeit mijn Instagram nog steeds omdat ik heel dicht bij mezelf blijf. Mensen weten dat ze op mijn account niet het perfecte beeld hoeven te verwachten. Ik deel leuke dingen, maar ook mijn down momenten.’

Het werk achter een Instagram-account wordt vaak  onderschat. Hoelang ben jij per dag bezig met deze social app?

‘Veel minder dan eerst. Vroeger was ik echt 4 uur per dag met Instagram bezig om mijn account goed te onderhouden. Je weet wel, reageren op mensen, teksten schrijven, foto’s bewerken et cetera. Nu ben ik er hooguit een uurtje per dag mee bezig. Het is wel belangrijk om bezig te blijven, anders gaat je bereik weer net zo snel naar beneden.’

Drankje met Jip Isabel

Wat zijn de eigenschappen van jouw ‘’perfecte volger’’?

‘Dat is eigenlijk de Freshhh lezer in combinatie met mijn eigen karaktereigenschappen. De perfecte volger is op zoek naar geluk en doet dat door een gezonde lifestyle toe te passen. Hij of zij is gemiddeld 25 jaar oud en begrijpt dat het ‘perfecte’ leven simpelweg niet bestaat. Desondanks zijn ze wel blij met het leven dat ze leiden en accepteren ze zichzelf.’

‘Ik vind het leuk om succes te hebben maar mijn doel is altijd geweest om andere mensen te helpen.’
Jip Isabel

Ondanks je succes, loop je totaal niet naast je schoenen.

‘Nee klopt, ik vind dat zelf echt verschrikkelijk. Ik heb al m’n gebreken maar ik vind het goed om hieraan te werken. Ik hoef niet famous te zijn met Freshhh, het is mijn tool om andere mensen te helpen bij een gebalanceerd leven. Dat is altijd mijn insteek geweest. Daarnaast werk ik altijd heel hard voor mijn geld, dus ik heb helemaal geen reden om uit de hoogte te zijn!’

In de categorie Girls Who Drink… Wat is jouw favoriete drankje en hoe staat dit in verhouding met je succes?

‘Oehh, lastig! Nou, ik drink héél veel zwarte koffie, meestal 4 kopjes per dag. Koffie ‘vertegenwoordigt’ mijn energie en drive om met mijn persoonlijk succes anderen te helpen. De dagelijkse dosis coffeïne geeft mij daadkracht om iedere dag weer iets te bereiken. Ik bedoel, ik vind het leuk om succes te hebben maar mijn doel is altijd geweest om andere mensen te helpen. Daar helpt koffie mij mee.’

Drankje met Jip Isabel

FRESHHH

Hoe is Freshhh ontstaan?

‘Freshhh begon met mijn Instagram en mijn blog ernaast. Isabella fit bleef een beetje liggen en dat vond ik jammer; schrijven is van jongs af aan mijn passie. Ik liep al lang met het idee om een echt online magazine te starten. Het liefst zou ik er mijn fulltimebaan van maken (ik trainde vaak mensen en danste veel, maar had niet de passie om dit fulltime te doen). Toen ik mijn diploma in the pocket had en mijn broer het advies gaf om met Joris, founder van onder andere Imprint en MAN MAN te praten, leek me dat een goed idee. We kenden elkaar al heel lang en nu kwam er een hele mooie ondernemingssamenwerking tot stand. Het idee van mijn kindje Freshhh was geboren.’

Wat cool! Even door de duidelijkheid: Freshhh is een online magazine hé, geen blog?

‘Klopt! Joris en ik krijgen de kriebels als mensen denken dat Freshhh een blog is. Bleh, dat herken ik! Ja snap ik, bloggen is een persoonlijk dagboek en dat is heel tof maar het is wel een heel verschil met een online magazine. Schrijven vanuit persoonlijk perspectief is natuurlijk anders dan een objectief artikel schrijven met informatie en onderzoek. Maar ik begrijp dat mensen het verwarren, en ze bedoelen het ook totaal niet denigrerend.’

Deze 3 gezonde saladedressings pimpen jouw gerecht!

Wat is de succesfactor van Freshhh?

‘Dat heb ik een keer heel mooi vernoemd. Wacht, ik pak het er even bij! ‘Met Freshhh proberen we een andere draai te geven aan het nu zo populaire en vrij extreme gezond zijn en trainen. Sixpacks zijn niet ons streven, gezond en gelukkig leven wel. Om die reden laten we graag zien hoe lekker gezond eten is en af en toe genieten erbij hoort.’

Hoe zag de opstartfase van Freshhh eruit?

‘Voordat we online gingen hadden we al over 100 artikelen geschreven. Ik wilde niet online gaan met een leeg platform, haha. Toen we online gingen bleven we natuurlijk veel schrijven, maar dat niet alleen. Ik benaderde Pr-bureaus, bezocht events, promootte alles op Facebook, bepaalde zoektermen. We moesten exposure genereren door nog meer te schrijven schrijven en te  schrijven. Je zult het herkennen, er komt ontzettend veel bij kijken.’

Drankje met Jip Isabel

Welk klusje vindt je vreselijk om te doen?

‘Ik ben slecht in het onderhouden van mijn mail en kan er soms er tegenop kijken om ermee aan de slag te gaan. En dan vooral het sales gedeelte, dat vind ik soms echt lastig. Ik ben niet goed in sales, klaar. Herkenbaar!’

‘Ik dacht, als ik m’n emoties niet laat zien ben ik ook minder gevoelig voor de pesterijen.’
Jip Isabel

LIFESTYLE

Als je iets kon veranderen aan je eigen opvoeding, wat zou het zijn?

‘Ik ben eigenlijk heel erg blij met hoe alles is gegaan. Ik mocht heel erg mijn eigen ding doen. Mijn moeder kookte altijd heel gezond en zo is mijn interesse in een gezonde lifestyle ontstaan. Nou, ik weet trouwens wel iets. Mijn ouders hadden me geen scooter mogen geven! In de tijd dat ik een scooter had ben ik ontzettend aangekomen en ben er een beetje lui van geworden toentertijd. Luxeprobleem hé?’

Dat klinkt als een goede opvoeding en een voorbeeldig luxeprobleem. Ondanks het feit dat Jip heel veel mee heeft zitten, is ze eerlijk is over haar mankementen. Welke kwaliteit mist ze bijvoorbeeld bij zichzelf?

Als je morgen wakker zou worden met 1 gloednieuwe kwaliteit, wat zou het zijn?

‘Iets wat ik heel graag zou willen kunnen is de mogelijkheid om assertief te zijn. Ik ben zeker van mezelf, maar ik ben heel slecht in confrontaties met mensen. Gevoelens uiten naar mensen toe kan ik niet, ik slik het in. Het is ontwikkeld over de jaren heen, maar ik heb er nog steeds ontzettend moeite mee. Dat heeft te maken met vroeger; toen ben ik best veel gepest. Ik dacht, als ik m’n emoties niet laat zien ben ik ook minder gevoelig voor de pesterijen. Ik ben toen een beetje ‘op slot’ gegaan en dat deurtje gaat nog steeds stroef open. Schrijven is gelukkig echt een uitlaatklep want op papier ben ik sterkt met woorden, dat scheelt. Alsnog zou ik mijn gevoelens heel graag kunnen willen uiten!’

Welk beroep zou je voor een week willen proberen?

‘Vroeger wilde ik heel graag musicalster worden. Het lijkt me geweldig om een keer op tournee te gaan bijvoorbeeld. Op het podium staan vind ik zo tof. Ik kan dansen en entertainen maar één cruciale skill mis ik: zingen.’

DE BESTE RAADGEVING

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

‘Het beste advies dat ik ook gekregen heb komt van mijn moeder. Zij zei altijd: ‘blijf zo dicht mogelijk bij jezelf en je gevoel’. Ik heb toevallig net een column geschreven die gaat over dat het verdoemde moeilijk om naar je gevoel te luisteren. Het advies van mijn moeder heeft mij altijd verder geholpen.’

..En het beste advies dat je ooit gegeven hebt?

‘Ik geef het advies van mijn moeder heel graag door aan anderen: Blijf dicht bij jezelf! Je hoeft niemand anders te zijn. Fijn toch?’

Drankje met Jip Isabel

Tot slot. Heb je tips voor startende ondernemers?

‘Nou, natuurlijk bovengenoemd advies maar ook dat je ergens mee moet stoppen zodra het niet goed voelt. Als ondernemer kom je voor ontzettend veel moeilijke dillema’s te staan en je moet op zo’n moment echt je eigen gevoel vertrouwen. Zodra een samenwerking niet goed voelt, ga er niet in mee! Ik heb die fout zelf wel eens gemaakt. Uiteindelijk was de uitkomst heel heftig en vervelend en bleek maar: ik had naar mezelf moeten luisteren. Filter je samenwerkingen!’

Hmm, dat is een erg goede tip dit ik vanaf vandaag toe ga passen. Ik kan me voorstellen dat je als beginnend ondernemer alles aan wilt pakken maar als je vervolgens hard op je bek gaat omdat je niet goed naar jezelf hebt geluisterd, was dat het dan waard? I don’t think so.

 

Ik heb veel op kunnen steken door mijn interview met Jip Isabel. Op het oog lijkt ze alles mee te hebben. Ze ziet er goed uit, heeft een eigen platform, een Instagram-account met woppie veel volgers, een knappe vriend en een goede band met haar gezin. Maar anders dan de meeste anderen, deelt ze juist haar kwetsbaarheden met de buitenwereld. Ja, ze heeft veel dingen mee, maar vergeet vooral niet dat niemand ‘perfect’ is.

 

 

CategoriesDrankje met