Z

ZIEN & DOEN IN DE MOEZELSTREEK, DUITSLAND: 7 x TIPS

doen in de moezel - bekende steden aan de moezel - moezel steden - bezienswaardigheden moezel - activiteiten moezel - uitkijkpunten Moezel - moezel vakantie - moezel tips - kasteel aan de Moezel - kasteel Eltz

Voor een vakantie hoeven we niet altijd ver te reizen. Zo is de Moezelstreek in Duitsland maar drie uur rijden vanaf de Nederlandse grens. En met talloze kasteeltorens, gezellige steden, eindeloze wijnvelden & prachtige natuur dé perfecte plek voor een korte vakantie. Je route aan het uitstippelen? Wij helpen een handje. Hieronder vind je 7 leuke dingen om te doen in de Moezelstreek.

Van de langste hangbrug van Europa en sprookjesachtige kastelen tot het proeven van moezelwijnen: dit zijn 7 x leuke dingen om te doen in de Moezelstreek, Duitsland >

Ontdek de oudste stad van Duitsland – Trier

We beginnen de reeks met Trier, de oudste stad van Duitsland. Deze stad wordt ook wel het ‘Rome van Duitsland’ genoemd en dat is te danken aan de talloze, aanwezige Romeinse bezienswaardigheden hier. Denk aan een Amfitheater, een voormalig paleis van Constantijn de Grote, Porta Nigra (Zwarte Poort) en de kathedraal van Trier.

Ook leuk! 12 x mooie plekjes in Beieren, Duitsland >

Bezoek andere bekende steden aan de Moezel zoals Cochem, Koblenz, Bernkastel-Kues & Beilstein

Naast Trier zijn er flink wat andere leuke en bekende steden aan de Moezel om te bezoeken. Zo heb je het barokstadje Cochem waar je écht even moet stoppen voor een betoverende boottocht over De Moezel-rivier. De historische Koblenz met een 890 meter kabelbaan naar de Rijnoever als (letterlijke) hoogtepunt. Bernkastel-Kues die met zijn vakwerkhuizen in verschillende vormen en maten als één van de mooiste steden langs de Moezel bestempeld wordt. En Beilstein, het kleinste dorpje uit deze streek, maar zeker de pitstop waard.

Eerlijk gezegd is dit maar een handgreep uit de bekende steden aan de Moezel. In totaal zijn het er wel meer dan 60, hier staan alle steden voor je op een rijtje >

Koblenz - steden moezel - mooiste steden moezel -

Ga off the road & stop voor mooie uitkijkpunten aan de Moezel

Tijdens het rijden langs de Moezel is het zeker de moeite waard om ‘off the road’ te gaan en te stoppen bij de (vele) mooie uitkijkpunten. Want ondanks langs de Moezel een weg ligt die je gewoon compleet uit kunt rijden om bij de bekende bezienswaardigheden van de Moezelstreek uit te komen, wijken de mooiste uitzichtpunten af van deze weg.

Mooie uitkijkpunten aan de Moezel zijn: de Moselschleife bij Bremm en de Wolf-Kröv bij Kröv waar je prachtig uitzicht krijgt op een bocht in de Moezel. De Prinzenkopf uitkijktoren met een panorama over de Zeller Hamm. En de Panoramablick waar je prachtig uitkijkt op de wijnvelden en het plaatsje Piesport.

Na de afbeelding meer activiteiten en bezienswaardigheden in de Moezel streek >

Bezoek de sprookjesachtige Burg Eltz

In het Eltzer bos, vlakbij de Moezel rivier, prijkt op een 70 meter hoge rots de bijzondere Burg Eltz. En het is één van de mooiste bezienswaardigheden in de Moezel. De woontorens geven het kasteel een sprookjesachtig karakter en is een écht plaatje om te zien. (De burcht is niet voor niets zó beroemd op social media). Daarnaast is het kasteel meer dan 850 jaar oud en heeft het alle oorlogen overleefd. Hierdoor is de architectuur al deze jaren hetzelfde gebleven én dat is best bijzonder in West-Europa.

Je kunt het kasteel alleen met een rondleiding bezoeken (het is wel een flinke hike naar beneden en omhoog) en je kunt mooi wandelen in de omgeving. Dus trek de wandelschoenen maar aan!

En bezoek ook de andere talloze kastelen

Naast Burg Eltz vind je in de Moezelstreek in Duitsland veel meer (onbekendere), sprookjesachtige kastelen die – als je het ons vraagt – de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt op de route naar de Moezel het prachtige, neoromantische Drachtenburg kasteel aan de voet van het bosrijke Siebengebirge. Vind je in de barokstad Cochem het gelijknamige kasteel Reichsburg Cochem. Torent hoog boven de linkeroever van de Rijn het kasteel Stolzenfels uit. En vind je een grote kasteelruïne, Burg Thurant, in het stadje Alken. Hier staan alle kastelen in de Moezelstreek op een rijtje >

Wandel over de Geierlay hangbrug

Heb je geen hoogtevrees en wil je iets bijzonders doen in de Moezelstreek? Dan hoort de spectaculaire Geierlay hangbrug zeker op je lijstje. In het plaatje Mörsdorf vind je namelijk dé langste voetgangersbrug van Duitsland. De brug is 360 meter lang en hangt ruim 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal. Ook de omgeving is overigens mooi om doorheen te wandelen!

Proef de Moezelwijnen in de wijngaarden

De Moezel is een rivier die loopt van Trier tot aan Koblenz. Langs de rivier vind je op de linkeroever de mooie natuur van de Eifel en op de rechteroever decoreert de Hunsrück het panorama. Maar waar de Moezelstreek in Duitsland vooral om bekend staat, is het wijngebied. Overal langs de rivier vind je dan ook prachtige wijngaarden. Prachtig om door heen te wandelen of te fietsen. Maar ook zeker leuk om de speciale Moezelwijnen te proeven bij één van de wijnboeren en als souvenir mee naar huis te nemen! Boek hier een tour>

En, wat staat er op jouw ‘doen in de Moezelstreek’-lijst?

CategoriesEuropa