D

DE NIEUWE CULINAIRE BESTEMMING VAN NOMADS AMSTERDAM

restaurant nomads amsterdam

Reislust en trek voor avontuur brachten de eigenaren van NOMADS al naar exotische bestemmingen. Van de ceviche en Lomo Saltado uit Peru tot de shaksouka en falafel uit Jordanië. NOMADS stilt alle wanderlust vanuit… Amsterdam Oost. De ingrediënten en recepten uit Jordanië zijn weer ingepakt en maken plaats voor de volgende bestemming. This is your captain speaking. Next stop: Portugal. 

Wie de wereld over reist proeft cultuur, geschiedenis en tradities van eten terug in gerechten. En die smaken in ieder land anders. Jaap Kin en Thomas Mutsaers, de restauranteigenaren achter NOMADS, laten al die keukens proeven. Geen paspoort nodig. Enkel een tripje naar de Oranje Vrijstaatkade 55 in Amsterdam.

Authentieke recepten

De afgelopen weken dompelde NOMADS zich compleet onder in deze Mediterrane keuken om vervolgens een koffer vol authentieke recepten en ingrediënten mee terug te nemen. Traditionele gerechten als Bacalhau Abras – gezouten kabeljauw met krokante aardappelsliertjes en olijven – en gezouten makreel met groente-escabèche en tomatenwater sieren vanaf 24 april op het menu.

En niet alleen op het menu schijnt de zon. Vanaf het voorjaar t/m het najaar is het vakantiewaardig zonvangen op ‘t gigantische terras aan het water. Heerlijk plekkie om mee te beginnen met een borrel(hap), om vervolgens aan te schuiven in het Instagrammable restaurant.

nomads amsterdam

Meer fijne foodspots in Amsterdam >

Next stop…

Brengt de volgende halte Litouwen? Of rookt in de nazomer de Zuid-Afrikaanse braai op ’t terras van NOMADS? Door het jaar heen reizen Mutsaers en Kin met hun chef naar nieuwe plekken om inspiratie op te doen voor hun volgende culinaire bestemming.

Op die manier kookt NOMADS twee keer per jaar twee compleet verschillende wereldkeukens. Tussendoor wisselt de kaart binnen zijn cuisine. Grote gevestigde keukens laten de vakkundig globetrotters aan zich voorbijgaan.

Next stop? Voor nu: bestemming (nog) onbekend. Maar een tripje naar Portugal is voortaan op loop/fiets/OV-afstand.

NOMADS
Oranje Vrijstaatkade 55
1093 KS Amsterdam
www.NOMADS-amsterdam.nl

CategoriesFijne Foodspots