D

DIT IS WAT JE MOET WETEN OVER HET CORONAVIRUS

coronavirus - coronavirus nederland - wat is het coronavirus

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan dat er een heftige uitbraak is geweest van een ernstig nieuw virus. Door het Coronavirus dalen onder andere het aantal Chinese toeristen in Nederland, worden vluchten naar China geschrapt en verblijven duizenden mensen in quarantaine. In dit artikel vind je alles wat je over dit virus moet weten.

Vind hier alle informatie die je moet weten over het coronavirus >

Patiënten met coronavirus

De meeste patiënten komen uit de regio Wuhan of zijn in deze regio geweest. Ook buiten China is het virus opgedoken. Onder andere in omringende landen zoals Japan of Thailand is het virus opgedoken. Ook buiten Azië is het virus bij patiënten gevonden, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Symptomen coronavirus

Mensen met het virus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, kortademigheid of een longontsteking. Dit nieuwe coronavirus is anders dan de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen.

Vind hier welke dingen je altijd moet doen als je gaat reizen > 

Besmettelijkheid coronavirus

De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt.

Coronavirus in Nederland

Het is mogelijk dat het virus in Nederland bij een persoon wordt gevonden. De meeste mensen die het hebben gekregen zijn in de regio Wuhan geweest of hadden contact met iemand die besmet was met het nieuwe coronavirus. Mocht er een patiënt in Nederland opduiken met het virus, dan zal er precies worden uitgezocht met wie deze patiënt contact heeft gehad. De GGD zal alle contacten monitoren om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Verwachting Chinees toerisme in 2020

Eddie Yang, directeur Azië van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen): “De impact van het Coronavirus zal door de huidige reisbeperkingen het eerste kwartaal het grootst zijn. Voor geheel 2020 verwachten we dat er een vijfde minder Chinese toeristen naar Nederland komt. Waar ons land in 2019 380.000 Chinese toeristen heeft ontvangen, zal het aantal dit jaar uitkomen op ongeveer 300.000.

Het aandeel Chinese gasten in ons land bedraagt slechts twee procent van het totaal aantal verblijfsbezoekers in Nederland. Mocht de verspreiding van het Coronavirus verder doorzetten, zal dit mogelijk ook impact hebben voor bezoekers vanuit andere herkomstlanden. Daar is op dit moment geen sprake van. Ten tijde van het SARS-virus heeft Nederland gedurende vier maanden een flinke daling gezien in het aantal Chinese toeristen.”
CategoriesReistips