C

CITYTRIP NAAR NAPELS: 12 x TIPS, HOTSPOTS EN TO DO’S

https://images.unsplash.com/photo-1531220238712-18cea1d53e59?ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=1050&q=80

Wil je een heerlijk weekendje weg naar het zuiden, maar ken je Rome nu uit je hoofd? Probeer dan eens Napels: een kustplaats waar de pizza geboren is en waar om elke hoek een nieuw schattig straatje ligt. Dit zijn onze tips voor hotspots en to do’s!

Pizza eten in Napels >>

Pizza komt oorspronkelijk uit deze havenstad in Italië. Verhaal gaat dat de koning langs zou komen, maar er geen eten voorbereid was. Ze hadden enkel wat bloem, mozzarella, basilicum en tomaten – de kleuren van Italië. Zou het?

1. Da Michele

In Da Michele eet je de beste margherita van de stad: er staat elke avond een lange rij buiten om maar een stukje te mogen. Meer dan de margherita is er ook niet, maar daar zijn ze dan ook erg goed in! Het is wel een beetje lopende band werk, ze weten dat ze goed zijn…
Adres: Via Cesare Sersale 1, 80139 Napoli

pizza // Napels // Da Michele // Di Matteo // Da AttilioDa Michele // Di Matteo // Da Attilio // hotspots Napels

2. Di Matteo

Dit is Bill Clintons favoriet. Hier staan ze bekend om de gefrituurde pizza, pizza fritta – ja, wij keken hier eerst ook van op, maar zeker het proberen waard! Na het kiezen van je ingrediënten, wordt de pizza dubbelgevouwen, als een calzone, en vervolgens gefrituurd.
Adres: Via Tribunali 94, 80138 Napoli

Dit is de béste stad in Europa voor een citytrip >

3. Da Attilio

Ook hier staat vaak een rij, maar het gaat er rustiger aan toe. Het personeel is vriendelijk en het menu enorm. Gelukkig is daar een oplossing voor: pizza Attilio – 9 stukjes pizza met elk andere ingrediënten, zo ook pompoen en courgettebloem.
Adres: Via Pignasecca 17, 80134 Napoli

Overnachten in het oude centrum >>

Er zijn genoeg toffe plekjes in het centrum waar je de beste uitzichten hebt – wij sommen er een paar voor je op. Heb je liever je eigen appartementje? Check dan natuurlijk ook Airbnb.

1. San Francesco al Monte

Dit hotel is gelegen in een klooster uit de zestiende eeuw. Op het dak zijn twee zwembaden te vinden en heb je uitzicht over de Golf van Napels. Het ademt luxe en rust, maar toch bevind je je in hartje Napels.
Adres: Corso Vittorio Emanuele 328

overnachten in Napels // oude centrum NapelsOvernachten in Napels // oude centrum Napels // Wat te doen in Napels

2. The Church

Deze bed & breakfast is ideaal voor citytrippers die liever een meer casual slaapplek bemachtigen. De naam hebben ze te danken aan de Gennaro all’Olmo-kerk, deze bevindt zich onder de bed & breakfast. Ook kun je hier op het dakterras lekker borrelen én barbecueën.
Adres: Via San Biagio dei Librai 39

Tóch liever naar Rome? Dit zijn onze tips >

3. Bella Capri

Hotel Bella Capri ligt meer richting de zee, waar je op je balkonnetje uitzicht hebt over de Vesuvius en het eiland Capri. Bonus: elke kamer heeft airco, wat met de Italiaanse temperaturen geen straf is. Voor de echte backpackers hebben ze ook hostelkamers.
Adres: Via Melisurgo 4

De beste bestemmingen voor een soloreis vind je hier >

Wat te doen in Napels >>

Napels is gevuld met kunst en cultuur – je kan er dagen mee vullen. Nog niet genoeg van? Dan hebben we ook nog wat tips buiten het centrum van Napels.

1. Kastelen bezoeken

Napels heeft drie grote kastelen die open zijn voor publiek: Castel Nuovo, Castel dell’Ovo en Castel Sant’Elmo. De eerste twee liggen aan het water en de derde in het centrum zelf. Klim de torens op en geniet van het uitzicht dat de kastelen bieden.

Pompeii // to do in Napels
Pompeii // to do Napels // wat te doen in Napels // Napels Cityguide // Napels Tips

2. Een middag naar de stad Pompeii

Deze ligt iets buiten Napels, maar blijft een trekpleister voor de stad: Pompeii. De geschiedenis van deze stad herrezen uit de as kent iedereen. Het is indrukwekkend om te zien hoe alles bewaard is gebleven. Er gaan vanuit Napels verschillende tours richting de oude stad.

3. Het bergmuseum di Capodimonte bezoeken

Bovenop de berg waar Napels aan ligt, staat het enorme museum Capodimonte. De klassieke kunst vult in dit enorme gebouw al drie verdiepingen, maar ze hebben ook nog wat moderne kunst. Voor ieder wat wils dus!

Eiland Ischia // to do Napels
Eiland Ischia // Wat te doen in Napels

4. Ontdek het Ondergrondse stelsel

40 meter onder Napels ligt een heel gangenstelsel dat je met een tour kan bezoeken. Het stelsel is al 2400 jaar oud en ligt er nog altijd hetzelfde bij – ondanks de bommen van de Tweede Wereldoorlog. Mag je dus écht niet missen als geschiedenisliefhebber.

5. Honderd en één kerkjes & het klooster

Op bijna iedere hoek is wel een kerkje te vinden – de één wat groter dan de ander, maar allemaal minstens even mooi. Ook is er in het oude centrum een klooster te vinden: Santa Chiara. Hier wordt ook veel over de geschiedenis en cultuur van Napels verteld door middel van beschilderde tegeltjes.

Dit zijn de mooiste plaatsen in Toscane >

6. Eiland hoppen

De beste keuze die je kan maken, is één dag besteden aan eiland hoppen. Vlakbij de kust van Napels liggen verschillende eilandjes met veel groen, gekleurde huisjes en grote zandstranden. Even een dag je uit de stad en lekker varen doet altijd goed!

Slapen in NapelsBooking.com

En ook voor heerlijk ijs en lokale marktjes zit je goed in Napels. Meer inspiratie kan je vinden via onze Instagram!

CategoriesEuropa