C

CITY GUIDE BOEDAPEST: ETEN, DRINKEN EN TO DO’S

unsplash budapest

 Mooie badhuizen, waanzinnige bruggen, klassieke bouwstijlen en heerlijk eten – veelal voor een prikkie. De hoofdstad van Hongarije is een uitstekende stad voor een weekendje of midweek weg. Wat te doen in Boedapest? Hierbij een lijstje van dingen die je niet mag missen!

Wat te doen in Boedapest? Hier lees je al onze tips>

Wat te doen in Boedapest: bezoeken

1. Badderen (en slapen) in het Badhuis

Iedereen heeft de dromerige beelden gezien van Széchenyi – het grootste badhuis van Boedapest. Heel indrukwekkend en geel, maar super toeristisch. Onze tip: zoek Rudasbad eens op. Dit is intiemer, heeft een bad op het dak en zit vol met geschiedenis. Delen van het badhuis zijn nog gebouwd door de Ottomanen en zijn uit de rotsen gehakt. Je kunt er zelfs overnachten!

2. Ontspan op het Margaret eiland

Margaret eiland ligt midden in Boedapest in de Donau. Het is een super groen eiland dat voornamelijk uit park bestaat, en dat midden in de drukke stad. Maar de meeste mensen komen voor de muziekfontein: de fontein danst op de muziek die ze door het park heen afspelen. Hoe leuk! Kom je echt voor dit eiland naar Boedapest? Dan kun je het beste het Ensana Grand Margaret Island Hotel boeken!

3. Bezoek het parlementsgebouw

Dit enorme gebouw is gebouwd in een gotische stijl en staat machtig aan de kade van de Donau. Het is echt de moeite waard om te bekijken als je in de stad bent: het is namelijk één van de grootste gebouwen van Hongarije en huist honderden kantoren. Oh ja, en vergeet je legitimatie niet als je een tour wilt volgen!

4. Bezoek het vrijheidsbeeld

Bezoek hét vrijheidsbeeld, maar dan die in Boedapest natuurlijk. Het is een klim, maar bovenop de Gellert berg staat het beeld terwijl ze uitkijkt over de stad – en dat uitzicht is waanzinnig. Wanneer je naar boven loopt zijn er verschillende parkjes, die allemaal idyllisch zijn. Het beeld is gewijd aan “all who sacrificed their lives for the independence, freedom, and prosperity of Hungary”.Reizen

5. Bewonder de Dohány synagoge

Dit is één van de grootste synagoges wereldwijd – buiten Israël. In 1990 zijn het interieur en de tuinen vernieuwd. Er staat een treurwilg als monument voor overledenen tijdens de oorlog. Daarnaast is er nog een monument voor Zweedse Raoul Wallenberg – wie honderden Joden gered heeft van de kampen. Indrukwekkend.

Wat te doen in Boedapest: Eten & drinken

1. ‘Ruin pubs’

Onder Ruin pubs vallen rommelig, maar chique pubs – heerlijk hipster dus. De meeste van dit soort pubs staan bekend om iets, bijvoorbeeld: Instant is die met de gekke dierenposters, Kuplung die met de walvis en Fogas Ház die met de tand. Ontdek ze dus vooral wanneer je in Boedapest bent!

2. Twentysix restaurant

Het groenste restaurant van Boedapest: zo staat Twentysix bekend. Je zult er belanden in een urban jungle en vind er een Mediterraans restaurant, workshop-area en cocktailbar onder één dak. Zeker de moeite waard om een tafeltje te reserveren voor de lunch of voor het diner!

3. Gringos Amigos

Dit is de lekkerste Mexicaan van Boedapest – misschien wel van heel Hongarije. Gringos Amigos heeft twee filialen in de stad waar je kan genieten van taco’s, quesadilla’s, limonades en ga maar door. Niet alleen het eten is genieten, ook de prijzen zijn top. Wij wachten tot ze ook naar Nederland komen!

4. Spíler Buda

In het MOM Park vind je Spíler Buda, een superleuk en trendy restaurant in Boedapest. Het restaurant wil niets liever dan een verhaal vertellen met hun gerechten: het gaat over rock, de vonk van het leven, maar dan op een makkelijke manier. Je kunt kiezen uit heerlijke gerechten van de beste ingrediënten, gevolgd door geweldige wijnen, bier van lokale brouwerijen en frisse cocktails.

5. Centrale Markthal

In de centrale markthal van Boedapest vind je lokale producten en ingrediënten, maar ook allerlei kleine gerechtjes als goulash en langos. Naast alle locals die hier hun boodschappen doen, zijn er ook wat toeristen te vinden. Je kan hier ook goed slagen voor souvenirtjes. Op de bovenste verdieping vind je alles dat niet met eten te maken heeft.

Hopelijk heb jij nu genoeg inspiratie voor wat te doen in Boedapest!

CategoriesEuropa