B

BORRELEN IN ALKMAAR: 6 x LEUKE CAFÉS VOOR EEN VRIJMIBO

Vrijmibo Alkmaar - Borrelen in Alkmaar - Leuke kroegen Alkmaar - drankje doen alkmaar 0 keuke cafes alkmaar

Denk je aan Alkmaar, dan denk je waarschijnlijk aan de iconische kaasmarkt die er al 400 jaar gehouden wordt. Maar wij denken daarnaast ook zeker weten aan gezellig borrelen, waar deze stad zich perfect voor leent! Dit zijn 6 leuke kroegen in Alkmaar om te borrelen op de vrijdagmiddag.

Tref jij jezelf op een vrijdag in dé kaasstad van Nederland? Dan kun je bij deze adresjes terecht voor een gezellige vrijmibo in Alkmaar >

1. Vrijmibo aan de bar in Alkmaar

Bij De Eendracht in ’t IJkgebouw kun je elke vrijdagmiddag aan de bar aanschuiven voor een gezellige vrijmibo in Alkmaar. Daar staat rond borreltijd van alles voor je koud op de tap en kun je zelfs lekkere cocktails bestellen zoals een pornstar martini en amaretto sour met lekkere dikke schuimlaag. Je kunt er na de vrijmibo ook zeker blijven hangen voor een lekker hapje eten in hartje Alkmaar.

Meer leuke cafés voor een drankje in Alkmaar vind je onder de foto >

2. Borrelen in Alkmaar: 1480

Bij 1480FoodBar draait het om zeevruchten, signatuurcocktails en wijn, dat klinkt als muziek in de oren toch! Hier is voor de vrijmibo meer dan genoeg keuze uit wijn en er is een uitgebreide cocktailkaart. Als je ook een hapje wil eten na de vrijmibo kun je bij 1480 rekenen op een culinaire beleving én een open keuken!

3. Gezellige kroeg: De Koning in Alkmaar

Heb jij zin in een bruine-kroeg-vibe? Dan kun jij het weekend gezellig inluiden door te borrelen bij Grand Café De Koning in Alkmaar. Zij beweren het állergezelligste café van Alkmaar te zijn en ze staan bekend om hun thema-avonden en hun huisgemaakte limoncello. Bonustip: op donderdagen zijn er dansavonden vanaf 22:00 uur!

Dagje Alkmaar? Dit kun je daar allemaal voor leuks doen >

4. Vrijmibo bij Mojo’s

Bij Mojo’s Eatertainment kun je elke vrijdagmiddag aankloppen voor een gezellige vrijmibo, maar je kunt er met een reservering ook hele leuke High Beers, High Cocktails of High Wines doen! Je betaalt er €26,50 voor en krijgt er drie drankjes én hapjes bij. Te gezellig om de borrel een keertje nét even anders aan te pakken dan anders.

Meer leuke kroegen in Alkmaar vind je onder de foto >

5. Borrelen in een bierbrouwerij

The Scrapyard in Alkmaar is een droom voor bierliefhebbers dankzij hun 20 verschillende soorten vloeibaar goud op de tap. Deze taproom is onderdeel van Brouwerij Moersleutel, een waar begrip in Alkmaar. Ze hebben er geen keuken maar wel wat lekkere borrelhapjes voor bij de Vrijmibo, en je mag er zelfs eten laten bezorgen om daar ter plekke op te eten!

6. Speciaalbiertjes in de kroeg: de Bonte Bengel

Bij Eet- en drinkcafé de Bonte Bengel in Alkmaar ben je elke vrijdagmiddag welkom voor de vrijmibo op hun overdekte terras. Met 40 verschillende speciaalbieren op de kaart moét daar voor iedereen wel wat lekkers tussen zitten, al kun je er ook genoeg lekkere wijntjes bestellen.

Waar ga jij borrelen op de vrijdagmiddag?

Bron omslagfoto: 1480FoodBar

CategoriesDrankje doen