L

LENEN & RUILEN: 10 x BOEKENKASTEN OP STRAAT IN AMSTERDAM

Openbare boekenkast Amsterdam - boeken ruilen Amsterdam - boekenruilkast Amsterdam - zwerfboekenkast Amsterdam - Wat zijn boekenkasten op straat - hoe werkt een boekenkast op straat -

Oude kasten, telefooncellen of vogelhuisjes: openbare boekenkasten bestaan in allerlei soorten & maten. Zo ook in onze hoofdstad, waar je op bepaalde plekken de boeken van de straat kunt halen. Of nou ja, op straat kunt ruilen eigenlijk. Hieronder vind je 10 x bijzondere boekenkasten op straat in Amsterdam!

Met een openbare boekenkast geef je boeken een tweede leven: dit zijn 10 x boekenkasten op straat in Amsterdam >

Openbare boekenkasten op straat, hoe werkt het?

Een boekenkast op straat, openbare boekenkast of minibieb is letterlijk een kast – of een andere item – met boeken, in een openbare ruimte. Het idee van zo’n kast op straat is dat boekliefhebbers kosteloos én anoniem boeken kunnen lenen en ruilen. Waarbij het niet de bedoeling is dat je zomaar een boek pakt, zonder daar een andere boek tegenover te stellen.

Hier vind je alle Girls Who boekentips >

Een greep uit toffe boekenkasten op straat in Amsterdam >

Langs het water

Bij de Borneokade (ter hoogte van nummertje 80) snuffel je in de openbare kast naar je favoriete boeken mét uitzicht over de haven, bootjes en gebouwen aan de overkant. Dat betekent een bezoekje langs deze boekenkast op straat in combinatie met een wandeling langs het water!

Boekenkast boomhut

Een boekenkast in een boomhut, hoe gaaf is dat? Gelukkig hoef je voor het lenen en ruilen van je boeken niet te klauteren, want de minibieb is aan de onderkant geïntegreerd in het bouwsel. Maar het is een gezellig plaatje, vooral ‘s avonds wanneer de sierlampjes aangaan!
Adres: Pasteurstraat 11, Amsterdam Oost

De draak

Bij Zuideinde 461 vind je een draak van een boekenkast op straat in Amsterdam. Letterlijk. Want boven de stapel kastjes en boeken houdt een draak de wacht. Er is één ding wat we weten: creatief waren de eigenaren zeker!

Boekenkast op straat in Amsterdam: tussen de huizen

Eerlijk is eerlijk, je zou deze leukerd bij de Oude Schans zó voorbij lopen. Maar als je goed kijkt, zie je tussen het Instagramwaardige decor een bescheiden boekenkast hangen. Hoe schattig!

Vogelhuis vol boeken

Wij vinden vogelhuisjes een creatieve, maar vooral ook een leuk idee voor een boekenkast op straat. Want naast dat het er schattig uitziet, houdt het de boeken droog én veilig. Dat vinden meer mensen, want een vogelhuis als boekenkast vind je veel. Zo ook op de Nieuwe Prinsengracht, waar deze leukerd staat:

Een vintage telefooncel

Er zijn natuurlijk véél meer creatieve boekenkasten op straat in Amsterdam. Zo vind je in de Boomstraat een oude telefooncel die is omgetoverd tot een minibieb. Bellen kan (helaas) niet meer, maar voor het ruilen & lenen van boeken zit je hier in ieder geval goed!

Bootje

Op Meeuwenplein 21 vis je – je favoriete boeken letterlijk uit een vis. De boomhut erboven maakt het plaatje helemaal af. Hierdoor lijkt de openbare boekenkast een vis in het water. Hoe creatief én origineel is dat?

Boekenkast in de vorm van een klok

What time is it? boekentijd! Want ondanks eigenaar Siem van alles heeft geprobeerd om deze antieke klok te repareren, is het hem niet gelukt. Maar weggooien doen we niet aan: het is nu een klok vol boeken! Deze leukerd vind je in de Korenbloemstraat 4.

Openbare boekenkast met history

Last but not least: de boekenkast in de Twentestraat. Op het eerste oog lijkt het een doodgewone minibieb, maar niets is minder waar. Het oorspronkelijke buitenbedje van een kinderdagverblijf heeft meerdere vormen gekend. Van een speelhut en een kippenhok tot nu een openbare boekenkast, waar je boeken kunt ruilen & lenen!

Openbare boekenkast met bank

Bij deze leuke boekenkast kun je niet alleen rondsnuffelen of je favoriete boek er tussenstaat. Ook kun je hier op de lange bank naast de kast ploffen om de eerste hoofdstukken in de buitenlucht te lezen. Je vind deze openbare boekenkast bij Handbalstraat 1.

En, ben jij van plan een bezoekje te brengen aan deze boekenkasten op straat in Amsterdam?

CategoriesNiet gecategoriseerd