R

RONDREIS DOOR JORDANIË: TIPS, ACTIVITEITEN & BEZIENSWAARDIGHEDEN

Jordanië is een mysterieus en betoverend land dat op nog geen 5 uur vliegen van Nederland ligt. Dit land in het Midden Oosten zit vol met parels en bezienswaardigheden. In dit artikel vind je dé hoogtepunten en bijzondere plekken in Jordanië die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens jouw rondreis.

Jordanië is absoluut een magische bestemming! Of je nou 5 dagen, een week of twee weken hier naar toe gaat, er zijn een aantal hoogtepunten die je niet mag overslaan. Op maar 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam vind je dit waanzinnige land in het Midden Oosten. Je kunt in dit land heerlijk eten, de locals zijn ontzettend vriendelijk en het is er bijna het hele jaar lekker (zonnig) weer. Ben je benieuwd naar de meest bijzondere plekken in Jordanië? Wij hebben er een aantal onder elkaar gezet.

1. Bewonder de historische stad Petra

Petra is één van de zeven wereldwonderen en is een historische stad gelegen in de woestijn van Jordanië. Voor veel toeristen is dit dé reden om naar Jordanië te komen. Zo’n 2000 jaar geleden werd deze stad gebouwd door de Nabateeërs. Uit rotsen zijn huizen, tombes en tempels gehakt. Petra werd zo een belangrijke stad. De toegang tot Petra is 50 JOD (€65,00). Het is belangrijk dat je je paspoort bij je hebt, aangezien ze deze checken met je toegangsbewijs bij de entree.

Meer dingen om te doen in Jordanië vind je onder de foto >

Petra Jordanie

2. Overnacht in de Wadi Rum Woestijn

Op zoek naar een bijzonder hotel in Jordanië? De Wadi Rum woestijn is de grootste woestijn in Jordanië. Hier vind je heel veel rotsformaties en valleien en dit maakt deze woestijn extra bijzonder. Een absolute must is om hier een overnachting te boeken bij Memories of Aicha Luxury Camp. Dit tentenkamp heeft super deluxe tenten met een prachtig uitzicht. Daarnaast is de zonsondergang en sterrenhemel op deze plek waanzinnig. Een overnachting is niet goedkoop, maar het zeker waard! Boek hier een overnachting in Memories of Aicha Luxury Camp >

Wadi Rum

3. Tour door het Marslandschap van Wadi Rum

Niks is leuker om Wadi Rum te ontdekken met een 4WD. In slechts een halve verken je Wadi Rum met gids. Je ziet de bron van Lawrence, natuurlijke bogen en rotsbruggen en oude rotstekeningen. Ook kun je de dag afsluiten met ritje op de kameel terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang in de woestijn. Klik hier voor meer informatie over deze geweldige tour.

4. Bijzondere activiteit in Jordanië: dobberen in de Dode Zee

Ook de Dode Zee moet je zeker bezoeken tijdens je reis in Jordanië. De Dode Zee is het laagste punt op aarde met zo’n hoog zoutgehalte dat je er zo in blijft drijven! Zeker weten dat jij daarna een zacht, gezond huidje krijgt. De Dode Zee ligt tussen Israël en Jordanië in en de weg hiernaar toe is al een feestje. Aanrader!

Ook voor op je bucketlist: boek een helikoptertour met champagne over de Grand Canyon >

5. Loop door de oude stad Amman

Absoluut een van de bijzondere plekken in Jordanië is de hoofdstad Amman. Een historische stad met veel interessante bezienswaardigheden in Jordanië. Zo is de citadel op een heuveltop een aanrader om te bezoeken. Vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht over de stad. Het zal je doen verbazen hoe groot eigenlijk Amman is. Naast de historische invloeden heeft de stad ook veel moderne restaurants en (rooftop) bars. Tip: ga naar Cantaloupe Gastro Pub. Het uitzicht hier is fantastisch en het eten is simpelweg een 10.

6. Shop in Mozaïek stad Madaba

Madaba is een stad iets ten zuiden van Amman en is ook een hele populaire plaats voor toeristen. Het staat bekend om de verzameling mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk. De stad kent heel veel leuke winkels met souveniertjes waar je blij van wordt. Ook kun je hier een leuke mozaïekworkshop volgen, zeker een geweldige activiteit!

En? Welke bijzondere plekken in Jordanië bezoek jij tijdens jouw rondreis in dit 1001 sprookjesachtig land?

CategoriesAzië